Payitaht Abdülhamid'in kadrosuna 3 yeni oyuncu katıldı!

TRT1 ekranlarının sevilen dizisine yeni oyuncular katıldı.

Merve Mutlu
11 Kasım 2019 - 12:45
Yeni Bölüm

Es Film imzası ile hazırlanan ve TRT1 ekranlarında her Cuma izleyici karşısına çıkan dönem dizisi Payitaht Abdülhamid'in kadrosuna 3 yeni oyuncu katıldı.

19-11/11/paysthat-abdlhamid.jpg

Yeni sezonu ile kaldığı yerden devam eden ve Osmanlı döneminde Abdülhamid Han dönemini konu olan tarihi dizi Payitaht Abdülhamid'in kadrosu büyümeye devam ediyor.

Yeni sezonda ilk olarak Taner Ertürkler ve Ertuğrul Postoğlu'nun ardından Kadriye Kenter de dizinin kadrosuna dahil oldu. 

Taner Ertürkler kimdir?

19-11/11/taner-erturkler.png

1971 yılında Almanya’da doğmuştur. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.

1996 yılında rol aldığı Tatlı Kaçıklar dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Taner Ertürkler; Küçük Hanımefendi, Adanalı, Üvey Aile, Kayıp Prenses Unutma Beni, Gurbet Kadını, Bir İstanbul Masalı, Nisan Yağmuru, 7 Numara gibi birçok projede yer almıştır.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Selim Paşa karakterini canlandırıyor.

 Ertuğrul Postoğlu kimdir?

19-11/11/ertugrul-postoglu.jpg

Seslendirme yapan oyuncu Star Tv'de ekrana gelen Paramparça dizisindeki Yıldırım rolü ile tanınmıştır. Birçok tiyatroda yer almış oyuncu Diriliş Ertuğrul dizisinde 4. sezonda yer almıştır.

Payitaht Abdülhamid dizisinde Ziya Sami karakterini canlandırmaktadır.

Kadriye Kenter kimdir?

19-11/11/kadriye-kenter.png

9 Eylül 1932 doğumlu oyuncu tiyatroya lise yıllarında başladı. İlk oyunu, Atilla Alpöge'nin yazdığı, "Çürük Elma"ydı.

Konservatuvara girmeden önce lise son sınıfta Bakırköy'deki Ali Baba Tiyatrosu'nda Can Yücel'in bu genç ve amatör topluluk için Lorca'dan çevirdiği "Eskici Tazesi'nde başrol oynadı. Konservatuvar öğrencisiyken Koca Mustafa Paşa'’da 20 arkadaşıyla birlikte "Halk Sahnesi Oyuncuları" adıyla ilk tiyatrosunu kurdu, Brecht'ten Carrar Ana'nın Silahları'nı, Nazım Hikmet'ten İstasyon'u sahneledi. Bu macera tiyatrolarının kazayla yanmasıyla sona erdi. İki yıl süren bu çalışma ona tiyatro konusunda ciddi bir deneyim kazandırdı.

1972'de İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girdi. Okulu bitirdikten hemen sonra, 1977'de Kenter Tiyatrosu'nda "Çöl Faresi" ile profesyonel tiyatro hayatına başladı.

"Ay Herkese Gülümser", "Yürüyen Geceyi Dinle", "Vanya Dayı", "Eski Fotoğraflar", "Ölümü Yaşamak", "Arzu Tramvayı", "Kızımla Evlenir misin", "Aşkosun", "Yalnızlığın Oyuncakları", "Maskeli Süvari", "Uzaklar", "Martı", "Anlat Şehrazat", "Aşk Çemberi", "Cimri" gibi pek çok oyunda sahneye çıktı.

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı'nda oyunculuk hocası olarak deneyimlerini öğrencilerle paylaşıyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin