Rendlesham Ormanı Olayı dizi oluyor: Bir UFO dizisi Rendlesham

Gerçek bir UFO olayından esinlenen Rendlesham dizisi için geliştirme çalışmalarına başlandı.

Volkan Küçükel
27 Kasım 2017 - 13:28
Gündem

"Rendlesham Ormanı Olayı" dizi olarak ekranlara uyarlanıyor...

Doctor Who yönetmeni ve Da Vinci's Demons yazarı Joe Ahearne; Sony'nin uluslararası yapım departmanı ve Foyle's War yapımısı Londra merkezli Eleventh Hour Films ile birlikte UFO temalı yeni bir dizinin geliştirme çalışmalarına başladı.

"Rendlesham" isimli dizi için Sony Pictures Television ile Jill Green'in İngiltere şirketi iş birliğine girerken, Hollywood stüdyosu dizinin uluslararası yayın haklarını alacak.

"RENDLESHAM" DİZİSİNİN KONUSU

Peki Rendlesham'da bizleri nasıl bir hikaye bekliyor?

Rendlesham; 1980 yılında İngiltere'de Suffolk, Rendlesham'a yakın bir ABD hava üssünde gerçekleşen bir gerçek yaşam UFO olayından esinleniyor.

17-11/27/rendlesham-dizisi.jpg

O dönem, köyün küçük ormanında bir dizi hava kuvvetleri askerini de içeren birçok kişi ağaçlara doğru uçmadan önce gökyüzünde parlayan bir cisime tanık olduklarını iddia etti. Bu UFO gözlemi, Hava Yarbay Charles Halt tarafından 1983'te kamuya açıklanan resmi bir raporda kaydedildi; ancak daha sonra diğer görevliler tarafından reddedildi ve bu durum birçok komplo teorisine yol açtı.

Belgelere göre Yarbay Halt olayın olduğu gece, ABD üssü girişinin yakınındaki ormanlık kesimde, olağandışı ışıklar görüldüğünü rapor etti ve bu durumun araştırılması için bölgeye devriye gönderildi. Halt raporunda, üçgen şeklindeki metalik bir cismin, tüm ormanın üzerini beyaz bir ışıkla aydınlattığını yazmıştı.

HİKAYEDE İKİ ZAMAN ÇİZELGESİ BULUNACAK

Hikayesi bu bölgede yaşayan bir aile etrafında dönecek olan Rendlesham'da iki zaman çizelgesi bulunacak. Birisi 1980'de olayın ortaya çıktığı dönem, diğeri ise 2020 yılında olayın 40. yıldönümü.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Projenin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Joe Ahearne geçmiş dönemde David Goyer'ın Starz kanalındaki dizisi Da Vinci's Demons'ta ve 2005 senesindeki beş Doctor Who bölümünde yönetmen olarak olarak görev yapmıştı. The Crown yapımcısı Left Bank Pictures'ın BBC1 draması The Replacement'te de yönetmen koltuğunda oturan Ahearne, Danny Boyle'ın James McAvoy'lu 2013 yapımı psikolojik gerilim filmi Trance'ın yazar ekibinde yer aldı.

17-11/27/rendlesham-ormani.jpg

Ahearne ile birlikte Green ve Eleventh Hour'dan Eve Gutierrez dizinin yürütücü yapımcı kadrosunu oluşturuyor.

Ahearne yeni projeleriyle ilgili "Eleventh Hour Films, İngiliz ve Amerikan tarihinin bu olağandışı parçasına dikkatimi çektiğinde bu durum beni harekete geçirdi ve bu duyguyu geniş kitleler için de gerçekleştirebileceğimi düşündüm" derken Gutierrez ise Joe Ahearne'yi usta bir hikaye anlatıcı olarak nitelendirip "Şimdi Sony Pictures Television ile birlikte çalışıyoruz, bu başka dünyalara ait hikayeyi küresel pazara taşımak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rendlesham dizisinin senaryo geliştirme çalışmalarına devam ediliyor. Dizinin hangi televizyon kanalı ya da online platformda yayınlanacağı henüz belli değil.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin