RTÜK dijital platformlara da denetleme getiriyor! Netflix, Puhutv ve BluTv ne yapacak?

İçerik platformları da artık denetlemeden geçecek..

Merve Mutlu
01 Ağustos 2019 - 12:07
Yeni Bölüm

Son zamanlarda televizyon kanallarının ve sinema sektörünün de tahtını sallamaya başlayan dijital içerik platformları her geçen gün daha büyük bir kitleye içerik sağlıyor. Denetimden uzak, özgün içerikler üreten bu platformlar da RTÜK'ün ağına takıldı... 

 19-08/01/rtuk.jpg

Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK), İnternet üzerinden yayın yapan televizyonların yurtiçi-yurtdışı kaynaklı olanları RTÜK denetimine tâbi olması ve bu kurumların yurtdışı kaynaklı olanları Türkiye’de şirket kurmak zorunda kalmasına karar verdi. Türkiye'de de hizmet veren Puhutv, BluTv ve Netflix gibi internet televizyonlarının da sansür ve denetimden geçeceği haberi izleyicilerde şok etkisi yarattı.

19-08/01/rtuk-denetimi.jpg

Bugün yayınlanan Resmi Gazete'de "Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik"le içerik platformları hakkındaki karar yasalaştı.
Ayrıca internet üzerinden içerik sağlayan ve hizmet sunmak isteyen medya şirket sağlayıcılarının da RTÜK'ten yayın lisansı alması gerektiği kararı verildi..

19-08/01/rtuk-geldi.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin