Sefirin Kızı dizisinde geçen Nasuh Tevbesi nedir?

Ekranların sevilen dizisi Sefirin Kızı dizisinde geçen Nasuh Tövbesi büyük merak uyandırıyor.

Merve Mutlu
31 Mart 2020 - 11:45
Gündem

Star Tv ekranlarının sevilen dizisi Sefirin Kızı büyük bir ilgi ile izlenmeye devam ederken, önce Sancar'ın şimdi de Nare'nin ettiği Nasuh Tövbesi izleyicilerde merak uyandırdı. 

20-03/31/nasuh-tovbesi-nedir.jpg

Sefirin Kızı dizisinde neler oluyor?

Bir çocukluk aşkı olarak başlayan ve gerdek gecesinde son bularak Muğla'da bir destana dönüşen Sancar ile Nare aşkının konu alındığı Sefirin Kızı dizisinde olaylar oldukça garip bir hal aldı. Sürekli Nare'yi suçlayan ve adını anmayacağına Nasuh Tövbesi eden Sancar'ın, Nare'nin yalan söylemediğini, tecavüze uğradığını ve hakkındaki diğer tüm iddialarının gerçek olduğunu öğrenmesi ile işler değişti.

Sefirin Kızı son bölümde neler oldu?

20-03/31/efirin-kizi-nasuh-tevbesi.jpg

Yıllar sonra yeniden Sancar'ın karşısına çıkan Nare'nin hakkındaki tüm gerçeklerin öğrenilmesi ile işler karışır ve Sancar yeniden Nare ile olmak isterken, Nare de aşkı ile affetmeme yemini arasında kaldı. Ancak son bölümde, Sancar'ın yeni eşi Menekşe'nin hamile olduğunu öğrenmesi ile de bu kez Nare, Sancar'ın adını anmamak için Nasuh Tövbesi etti. 

Sefirin Kızı Nasuh Tevbesi nedir?

20-03/31/sefirin-kizi.gif

Nasuh tevbesi içten ve samimi bir şekilde edilen bir Kur'anî tövbedir. Töbnenin sözlük anlamı dönmektir. Kişinin suçlu olduğu bir durumdan pişmanlık duyarak vazgeçmesi ve vicdani rahatsızlığını terk etmesi anlamına gelir. Nasuh kelimesi ise en içten en halis ve en safi anlamına gelir. tövbe-i nasuh, hüsn-i niyet, hulus-i kalp anlamlarına da gelen bu tövbe de en yürekten gelen tövbe anlamında kullanılır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin