Seyahat izin belgesi nedir? Nasıl alınır?

Koronavirüs nedeniyle şehirler arası tüm ulaşımlar seyahat izin belgesi ile yapılacak.

Merve Mutlu
31 Mart 2020 - 12:01
Viral

Çin'de başlayarak Türkiye'ye de yayılan Koronavirüs, yeni adı ile Covid - 19 salgını, tehlikeli boyutlara ulaşmaya devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere birçok uzman da sosyal izolasyonun önemi hakkında uyarılarına devam ediyor. 

20-03/31/seyahat-belgesi.jpg

Koronavirüs salgını nedeyle şehirler arası seyahatin bir süreliğine de olsa seyahat belgesi ile yapılmasına karar verildi. Bu seyahat belgesinin nereden alınacağı ise merak konusu oldu. Şehirler arası yolculuk yapacak olan yolcular için belge alımı E-devlet üzerinden gerçekleşecek. Kaymakamlıklar ve valilikler tarafından verilen bu belgeler E- Devlet ekranı sayesinde PDF olarak indirilip çıktısı alınabilecek. Seyahat izin belgesi online başvurusu nasıl alınır? sorusunu da sizler için cevaplıyoruz. 

Seyahat izin belgesi başvurusu nasıl yapılır?

20-03/31/seyahat.jpg

Yalnızca "seyahat izin belgesi" ile şehirler arası yolculuk yapabilecek olan vatandaşlar, E-Devlet üzerinden bu belgeleri PDF formatında alabilecek. Seyahat zorunluluğu olan vatandaşlar bu sayede fiziki olarak sıraya girmek zorunda da kalmayacak. Öncelikle E-Devlet üzerinden giriş yapmanız ve arama kısmına yazmanız yeterli olacak. "Kimler seyahat izin belgesi alabilir?" sorusuna geldiğimizde ise: tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ve son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler seyahat izin belgesinden yararlanabilecek. Ayrıca tedarik ve üretim sürecinde yer alan ve belge taşıyanlar ile üst düzey kamu görevlileri de seyahat kısıtlaması olmayanlar arasında. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin