Sefirin Kızı dizisine diplomatlardan tepki geldi!

Ekranların sevilen dizisi Sefirin Kızı tepki çekti.

Merve Mutlu
22 Ocak 2020 - 12:28
Yeni Bölüm

Başrollerinde uzun zamandır ekranlarda olmayan iki ismi: Neslihan Atagül ve Engin Akyürek'i bir araya getiren Sefirin Kızı dizisi ekran macerasına büyük bir başarı ile devam ediyor. 

20-01/22/sefirin-kizi.png

Pazartesi akşamlarında yayınlanan dizi, gününün zirvesini 3 sezondur bırakmayan Çukur dizisini de tahtından ederek reyting listelerinde 1 numaraya yükselmeyi başardı. Dizide, yıllar önce başlayan ve yarım kalan Nare ile Sancar aşkının, Nare'nin çocukları ile yıllar sonra yeniden ortaya çıkması ile büyük bir çıkmaza girmesi ve sırların yavaş yavaş çözülmesi konu alınırken, Nare'nin kumar bağımlısı olan ve kötü şeyler yapan Büyükelçi babası da tepkilere sebep oldu. 

Sefirin Kızı dizisi büyükelçilerden tepki çekti!

20-01/22/sefir-guven-celebi.png

Dizide Erdal Küçükkömürcü'nün canlandırdığı Sefir (Büyükelçi) Güven Çelebi karakteri, oldukça kötü şeyler yapan, usulsüz davranan, kumar borcu yüzünden kızına dahi inanmayıp Akın'a inanan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. 

Star TV ekranlarında yayına giren Sefirin Kızı dizisi, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti sahneleri ile seyircilerin tepkisini çekerek yayın hayatına başlamıştı. Diziye bir tepki de Türk diplomatlardan geldi. Türkiye'de Tiflis Büyükelçisi Ceren Yazgan, diziye olan tepkisini sosyal medya hesabından şu sözlerle ifade etti: "Sosyal medyada 'Sefirin Kızı' diye bir dizi var. İzlemedim. Birileri bana bazı repliklerini gönderdi. Diplomatlar, hayatlarımız, ailelerimiz ve meslek etiğimiz hakkında bu kadar yalan yanlış bir algı yaratılmasından büyük üzüntü duydum. Şehit Büyükelçilerimizden utanır insan. Şahsi tepkimdir"

20-01/22/ceren-yazgan.png

BirGün'de yer alan bu habere göre: Büyükelçi Ceren Yazgan'ın tepkisine Büyükelçi Hasan Sevilir Aşan da dahil oldu. "'Sefirin Kızı' dizisini izleyen yakınlarım, basit, yanlış algı yaratan, hatalarla dolu bir senaryo olduğunu söylemekte. Çok izlenme uğruna gerçeklerin bir bir harcanıp, tüketildiği vahşi piyasa koşullarında belki de bahsedip, dikkate getirmeye bile değmez, Sevgili Meslektaşım" yorumunu yazan Aşan da bu sözlerle tepkisini dile getirdi. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin