Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten para cezası kesildi!

Fox'un sevilen dizisine RTÜK'ten sert yaptırım!

Merve Mutlu
12 Şubat 2021 - 17:39
Gündem

Başrollerinde Eda karakteriyle Hande Erçel'in, Serkan karakteriyle de Kerem Bürsin'in yer aldığı ve Fox ekranlarında bir yaz dizisi olarak başlayıp yayın hayatına kış sezonunda da başarıyla devam eden Sen Çal Kapımı dizisine RTÜK'ten ceza geldi.

21-02/12/sen-cal.png

Eda ve Serkan'ın bir oyun olarak başlayan ve daha sonra gerçeğe dönen aşk hikayesinin kimi zaman romantik kimi zaman komik sahnelerle izleyiciye sunulduğu dizide, ikilinin küvette keyifli ve romantik anlar geçirdiği sahneler için "Türk aile yapısına aykırı olduğu" gerekçesiyle para cezası kesildi. Şiddetin, özellikle de kadına yönelik şiddetin çok rahat bir şekilde dizilerde gösterildiği televizyon ekranları, birbirini seven bir çiftin romantik anlarını sakıncalı bulunca, birçok sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi. Hamdi Alkan'ın eşi Selen Görgüzel Alkan da duruma tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Türk aile yapısına ensest ilişkiler, şiddet uygun!!! Ama küvette romantizm aykırı. Dürtüsel değil beyinsel yaşayacağımız günler dilerim." 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin