Seri katil Dennis Nilsen'in dizisi David Tennant ile geliyor: Des

Kan donduran cinayetleri ile en meşhur seri katiller arasında yer alan Dennis Nilsen "Des" isimli yeni bir diziye konu oluyor. Başrolünde David Tennant'ın yer aldığı dizinin konusu, oyuncu kadrosu...

Yakın geçmişte Good Omens dizisiyle karşımıza çıkan sevilen aktör David Tennant bu kez seri katil rolüyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

DAVİD TENNANT SERİ KATİL OLUYOR: "DES"

Tennant, ITV kanalının "Des" isimli yeni dizisinde ünlü İskoç seri katil Dennis Nilsen'i canlandıracak.

Sky & HBO ortak yapımı Catherine the Great yapımcılarının elinden çıkan 3 bölümlük mini dizinin hikayesi; Brian Masters'ın Killing for Company isimli kitabına dayanılarak hazırlanıyor. Yazar bu kitabın oluşturulma sürecinde 1978 ve 1983 yılları arasında en az 15 erkek ve çocuğu öldüren caninin zihninin derinliklerine inebilmek için onunla iş birliği yapmıştı.

19-11/22/david-tennant.jpg

Evde sakladığı cesetlerin parçalarını tuvalete atıp sifonu çekmesinin sonucunda apartmanın borularının tıkanmasıyla yakalanan Nilsen 1983'te ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, geçtiğimiz yıl ise 72 yaşındayken hapishanede ölmüştü.

Eski bir asker ve polis memuru olan Nilsen cinayetlerini itiraf ederken sarf ettiği şu sözlerle hatırlanmaktadır: "Hep durmak istedim ama yapamadım, başka bir heyecan veya mutluluk kaynağım yoktu."

19-11/22/dennis-nilsen.jpg

"DES" KONUSU VE OYUNCU KADROSU

Diziye dönecek olursak Tennant'a eşlik edecek oyuncular şöyle: The Crown yıldızı Jason Watkins, Nilsen'in biyografisini yazan Brian Masters rolüyle hikayede yer alırken; Line Of Duty oyuncularından Daniel Mays dedektif başmüfettişi Peter Jay'a hayat verecek.

Hem polis soruşturması hem yargı sürecini gözler önüne serecek hikaye bu üç ana karakterin bakış açısından ilerleyecek.

Ron Cook (Death in Paradise), Faye McKeever (A Confession), Chanel Cresswell (The Bay), Barry Ward, Tony Way, Bronagh Waugh, Laurie Kynaston, Ross Anderson, Ben Bailey Smith, Jay Simpson, Silas Carson, Stuart McQuarrie, Jamie Parker, Lex Shrapnel, Gerard Horan, Joel Morris, Jonathan Coy, Amy Booth-Steel, Ken Bones, Andrew Woodall ve Amaka Okafor yapımın geniş oyuncu kadrosundaki diğer isimler olarak sıralanıyor.

19-11/24/david-tennant.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

İlk iki bölümünün senaryosunu Luke Neal'in, üçüncü bölümün senaryosunu ise Kelly Jones'un kaleme aldığı Des dizisinin yürütücü yapımcı kadrosu Willow Grylls, Kim Varvell, Charlie Pattinson, Elaine Pyke, Neal, Lewis Arnold ve Tennant'tan oluşuyor. All3Media International ise yapımın dağıtımını üstleniyor.

Projenin yürütücü yapımcısı Kim Varvell yapım hakkında "Dennis Nilsen'in işlediği suçlar 1980'li yılların başında tüm ülkeyi şoka uğrattı. Dizimiz bu korkunç suçların Nilsen'in kendisiyle temasa geçenler ve kurbanların aileleri üzerinde yarattığı duygusal etkilere eğiliyor" şeklinde konuşurken ITV Drama Bölümü Başkanı Polly Hill ise "Dizinin hikayesi Nilsen'in tutuklanmasıyla başlıyor ve bir polis memurunun gözünden onu tanımlamaya çalışmasına odaklanıyor. Daniel ve Jason ile birlikte muhteşem bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizide David Tennant, Nilsen rolüyle parlayacak" ifadelerini kullanıyor.

DES DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Des dizisinin çekimlerine kısa sürede başlanacak. Bölümlerin önümüzdeki sene içinde izleyiciyle buluşması bekleniyor.

"Dennis Nilsen" hakkında:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin