Sıla, Ahmet Kural davası ile ilgili açıklama yaptı!

Şarkıcı Sıla'nın eski sevgilisi Ahmet Kural'dan şiddet gördüğü gerekçesi ile açılan davanın ikinci duruşmasının ardından Sıla'dan açıklama geldi.

Merve Mutlu
22 Nisan 2019 - 13:09
Kültür Sanat

Şarkıcı Sıla Gençoğlu ile oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan vahim kadına yönelik şiddet davasının ardından, ikinci duruşma bu sabah görüldü. Ahmet Kural'ın geçmiş suçunun üzerine bu davanın açılması ile 16 ay 20 günlük bir hapis cezası aldığı duruşmanın ardından, Sıla açıklama yaptı. 

19-04/22/dav-a.png

Davanın başladığı dönemlerde Sıla Gençoğlu, Ataol Behramoğlu'na ait olan "Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var.." başlıklı şiiri paylaşarak:

"Merhaba, bazen cümleye başlamak çok zor olabiliyor.
Galiba en doğrusu konuya direkt girmek.Hayatımdaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldım. Bu, fiziki hasarı bir yana insanın kadın tarafını darmadağın eden bir olaymış. Hayatta geldiğiniz yer, başarılarınız ya da oluşturduğunuzun bir anda önemsiz kaldığı yıkıcı bir deneyimmiş. Bu ülkede bugüne kadar ne kadar şiddet mağduru kadın varsa, gözlerinin gözlerinize değdiği bir anmış. Artık ne yazık ki biliyorum, çok kolay değil sokağa çıkıp “Ben şiddete uğradım” diye bağırmak. Ama şunu da biliyorum ki ben de susarsam önce kendime, sonra da bu ülkenin kadınlarına, şiddete karşı insanlarına haksızlık etmiş olacağım. Bu nedenle başıma gelen olay üzerine susmama kararı aldım. Yasaların bana verdiği hakları kullanacağım. Hiç bir ceza, yaptırım benim yaşadığım kabusu hayatımdan silmeyecek, bunu çok iyi biliyorum. Ama bu hayatta şarkılarla, kelimelerle bir iletişim kurabildiysek ve kendimi biraz anlatabildiysem, gücümü kendim kadar sizlerden aldığımı da biliyorsunuzdur. Bana uygulanan korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum. Bazıları hiç sevilmeyi öğrenememiş olabilir ama bence aşkın bununla hiçbir ilgisi yok!"

demişti. Bugün sabah saatlerinde görülen ikinci duruşmanın ardından, Ahmet Kural'ın 16 ay 20 gün hapis cezası alması ile Sıla Gençoğlu yeni bir açıklama yaptı. 

#https://www.diziler.com/haber/ahmet-kuralin-hapis-cezasi-16-ay-20-gun-olarak-belirlendi-20035s#

19-04/22/sila-genc-1555928231.png

Aylar önce paylaştığı "Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var.." adlı şiire gönderme yapan Sıla, duruşma kararının ardından,

"“Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var” demiştim birkaç ay önce. Çok örselenmiş çok kırılmıştım. Susmak kolayıydı, ben zoru seçtim. Avazım çıktığı kadar bağırıp, susan binlerce kadının sesi olmak istedim. O kadınların yaşadığı ne varsa yaşadım! Yalanlar, iftiralar, algı operasyonları, toplum değerleri üzerinden beni sosyal lince kalkışmalar… Ama ben tek bir şeye, adalete yani doğruya güvenmeyi seçtim. Yalansız dolansız, bazen başıma geleni anlatırken çakıl taşları yutarak ama hep adalete inanarak ve sessiz kadınların gözlerinden güç alarak! Bugün, Adalet Sarayı’nın önünde konuşurken yine binlerce kadındık. Bu süreçte yanımda olan, sesim olan herkese çok teşekkür ederim. Ben yine yaşadıklarımdan bir şeyler öğrenmeye ama yine hayatı bildiğim gibi, kimseden korkmadan yaşamaya devam edeceğim… Hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayarak…"

dedi. Kadınların toplumda yaşadığı sorunlara, gördükleri şiddete sessiz kalmamaları adına yaptığı şikayeti açıklayan Sıla, yaşadığı sosyal linçlere ve karalama kampanyalarına karşı nasıl dimdik ayakta kaldığı ve adalete inanarak yalnızca beklediğini, kadın dayanışmasından aldığı desteği açıklarken, yaşanılan haksızlıklara karşı da sessiz kalmama nasihati verdi. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin