Şili'de Bir Nazi Tarikatı: Colonia Dignidad 1. sezonuyla Netflix'te başladı!

Şili'de üs kuran bir dini lideri merkezine alan tarihi belgesel dizi "Şili'de Bir Nazi Tarikatı: Colonia Dignidad (A Sinister Sect: Colonia Dignidad)" 1. sezon bölümleriyle Netflix'te başladı! Konusu, fragmanı, detayları...

"1960'larda bir grup Alman, Şili'ye geldi. Paul Schäfer, ruhani liderleriydi. Ona İsa'ymış gibi tapıyorlardı. Bunların bir kâbusa döneceğini hiç düşünmemiştim..."

Şili'de üs kuran bir dini lideri merkezine alan tarihi belgesel dizi "Şili'de Bir Nazi Tarikatı: Colonia Dignidad (A Sinister Sect: Colonia Dignidad)" 1. sezon bölümleriyle Netflix'te!

Orijinal ismi "Colonia Dignidad: Una secta alemana en Chile" olan tarihi belgeselin ilk sezon bölümlerine 01 Ekim 2021 Cuma tarihi itibarıyla Netflix kütüphanesinden ulaşabilirsiniz.

ŞİLİ'DE BİR NAZİ TARİKATI: COLONIA DIGNIDAD NASIL BİR YAPIM?

Sezonu 6 bölümden oluşan dizinin konusuna ve detaylarına bakacak olursak;

Şili'de Bir Nazi Tarikatı: Colonia Dignidad; karizmatik ve manipülasyon konusunda ustalaşmış bir adamın liderlik ettiği Alman Hristiyanlardan oluşan bir koloninin Şili'ye gelip diktatörlüğe hizmet etmeye başlamasını konu ediniyor.

II. Dünya Savaşı sonrasında bir gençlik yurdu kuran Alman vaiz Paul Schäfer, kısa bir süre sonra istismarla suçlanınca Şili'ye kaçarak yeni bir koloninin başına geçiyor.

Colonia Dignidad'ın hikâyesi; onu yaşayan, ona katlanan ve onunla savaşanların gözünden anlatılıyor. Belsegel boyunca hepsi özel ve daha önce hiç görülmemiş arşiv materyalleri izleyiciye sunuluyor.

21-10/02/a-sinister-sect-colonia-dignidad-foto.jpeg

Netflix'in bu belgeseli; Nazizmi Latin Amerika'ya küçüklere ve yetişkinlere işkence etmek için getiren bu mezhebi merkezine alan üçüncü yapım olarak nitelendirilebilir.

2015 yılında Emma Watson ve Daniel Brühl, kötü şöhretli kültün yer aldığı Colonia filminde rol alrken; geçen yıl ise Songs of Repression belgeseli Kopenhag Uluslararası Belgesel Film Festivali'nde gösterilmişti.

21-10/02/a-sinister-sect-colonia-dignidad-foto2.jpeg

"ŞİLİ'DE BİR NAZİ TARİKATI: COLONIA DIGNIDAD" BÖLÜMLERİ

Son olarak Şili'de Bir Nazi Tarikatı: Colonia Dignidad'ın 1. sezon bölüm rehberine bakalım:

- 1. Sezon 1. Bölüm: "Misyon" (42 dakika)
- 1. Sezon 2. Bölüm: "Vadedilmiş Topraklar" (54 dakika)
- 1. Sezon 3. Bölüm: "Komünizm Hayaleti" (46 dakika)
- 1. Sezon 4. Bölüm: "Şeytanla Anlaşma" (56 dakika)
- 1. Sezon 5. Bölüm: "Dokunulmaz" (52 dakika)
- 1. Sezon 6. Bölüm: "Çöküş" (66 dakika)

"Colonia Dignidad: Una secta alemana en Chile" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin