Siyah Beyaz Aşk dizisi RTÜK'e şikayet edildi! 'Dizi yayından kaldırılmalı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer tarafından Siyah Beyaz Aşk dizisi RTÜK'e şikayet edildi. Biçer'e göre dizi yayından kaldırılmalı...

Berfu Gürle
30 Ekim 2017 - 11:00
Gündem

Siyah Beyaz Aşk dizisi için birçok haber gündeme geldi. CHP Manisa Milletvekili Biçer tarafından Siyah Beyaz Aşk dizisi RTÜK'e şikayet edildi. Dizinin toplumda olumsuz örnek olduğunu vurladı ve 'Dizi yayından kaldırılmalı' şeklinde konuştu.

Kanal D ekranlarında seyircisiyle buluşan yeni dizi henüz 2 bölüm yayınlandı. Reytinglerinin düşük olmasından dolayı dizinin erken final yapabileceği yorumları konuşulurken CHP'li Biçer'den bir başvuru yapıldı. Biçer, "Siyah Beyaz Aşk adlı dizide genel olarak şiddeti özendiren, kanıksatan ve yayınlandığı ilk günden kadına ve sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin izletildiğini gördüm. Türk televizyonlarında hemen hepsinde var olan; şiddet, aciz gösterilmek istenen kadınlar ve sağlık çalışanları başta olmak üzere belli meslek gruplarına yönelik şiddet sürekli ekranlarda" diyerek konuştu.

17-10/30/siyah-beyaz-ask-kadina-siddet.png

Dr. Tur Yıldız Biçer, söz konusu dizide kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü ve cinayetleri medyanın meşrulaştırmaya ve normalleştirmeye çalıştığını, sağlık çalışanlarının ve kadınların aciz durumda bırakılmak istendiğini söyledi. Tüm yayınlanan görüntülerin şiddete teşvik edici nitelikte olduğunu, hekimlerin onur ve saygınlıklarını zedeleyebileceğini hekimlere duyulan güvenin sarsılacağının da altını çizdi.

Bu düşüncelere sahip olduğunu açıklayan Biçer, "Kadına ve sağlık çalışanlarına şiddeti özendirip, meşrulaştırdığı ve yayın ilkelerini ihlal ettiği" gerekçesiyle RTÜK'e yayının kaldırılması için talepte bulundu.

Kenan İmirzalıoğlu'nun 'Hayır' dediği dizide bende oynamam

Dizinin başrol karakteri rolü Kenan İmirzalıoğlu'na götürüldü. Teklifi geri çevirmesi üzerinde Kıvanç Tatlıtuğ'a götürülen teklif için Tatlıtuğ'un, "Kenan İmirzalıoğlu'nun 'Hayır' dediği dizide bende oynamam" dediği ortaya çıkmıştı. Başrolde İbrahim Çelikkol ve Birce Akalay yer aldığı dizi yayından kaldırılacak mı? 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin