Söz dizisi Annem Beni Yetiştirdi (Alay Marşı) sözleri...

Star Tv ekranlarının sevilen dizisi Söz'ün yeni bölümünde çalan "Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı" Alay Marşı'nın sözleri neler? Hikayesi nedir?

Nurşah
26 Kasım 2018 - 11:08
Yeni Bölüm

Star Tv ekranlarının sevilen oyunculardan oluşan kadrosu ve sürükleyici konusu ile dikkat çeken dizisi 63. bölümü ile bu akşam izleyici karşısında olacak! Söz dizisinde çalan "Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı" Alay Marşı'nın sözleri nelerdir?

Alay Marşı sözleri

Söz bu akşam nefes kesen bir bölüm ile ekranlarda olacak. Tolga Sarıtaş'ın canlandırdığı Yavuz karakterinin ölüm kalım savaşı vereceği dizide çalan Alay Marşı sözleri yazımızdadır.

Annem beni yetiştirdi bu ellere yolladı
Al sancağı teslim etti, Allah'a ısmarladı
Boş oturma çalış dedi, hizmet eyle vatana
Sütüm sana helal olmaz saldırmazsan düşmana

Yastığımız mezar taşı, yorganımız kan olsun
Biz bu yoldan döner isek namus bize ar olsun
Ne şereftir ölmek bize bu güzel vatan için
Yanar yürek yurt aşkıyla daima için için

Alay Marşı hikayesi

Dillere destan olan Alay Marşı'na ait çeşitli hikayeler bulunmaktadır. Bunlardan en bilineni ise bu marşın, 1915 senesinde gerçekleşen Kanlısırt Muharebesi esnasında şehit düşen Dar-ül Fünun öğrencilerinin siperlerde birbirlerine destek olmak ve moral vermek için söyledikleri meşhur marş olduğudur...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin