Survivor 2019'un yarışmacı adayları belli oldu!

Tv8'in patronu olan yapımcı Acun Ilıcalı, Survivor 2019 müjdesini, O Ses Türkiye'nin yılbaşı özel bölümünde verdi. 2 Şubat 2019'da başlayacak olan Survivor 2019 için adaylar belli oldu. İşte detaylar..

Merve Mutlu
03 Ocak 2019 - 14:00
Kültür Sanat

Tv8'in patronu olan Acun Ilıcalı, O Ses Türkiye'nin Yılbaşı Özel bölümünde, merakla beklenen Survivor 2019 hakkında müjde verdi. 2 Şubat 2019 tarihinde başlayacak olan Survivor yarışmasının adayları belli oldu. 

Survivor tarihinde ilk kez Survivor yarışmacılarını izleyiciler seçecek. Acunn.com adresinde izleyenlere tanıtılan 30 aday, seyirciler tarafından oylanarak, oylamayı kazananlar Türkiye - Yunanistan arasında gerçekleşecek olan Survivor 2019'da kıyasıya mücadele edecekler. 

19-01/02/acun-ilicali-1546435679.png

Survivor 2019 yarışmacı adayları

Yusuf Karakaya

19-01/02/yusuf-karakaya.png

1994 doğumlu olan Yusuf Karakaya, 14 yaşına kadar yalnızca eğitimiyle ilgilendi. 14 yaşından sonra da ailesine yardım ederek geçirdi. Arkadaşı aracılığıyla kickboks sporuna başladı. Sporu çok sevmeye başlayan Karakaya, "Birgün en iyi olmak için hayal kurdum ama önümde bir engel vardı. Ailem, sporun gelecek vaat etmediğini düşündükleri için beni başta desteklemedi. Birgün ailemden habersiz Antalya'ya giderek antrenman yapmaya başladım. 3 yıl salonda yatarak antrenmanlarıma devam ettim ve amatörde birçok başarı elde ettim" diyen Yusuf Karakaya, yurtdışında da Türkiye'yi temsil etmiş bir insan ve şimdi Yunanistan'a karşı yeniden Türkiye'yi temsil etmeye gitmek istiyor.

Seda Ocak

19-01/02/seda-ocak.png

34 yaşındaki Seda Ocak, 2017-2018 Survivor yarışmacısı Sema'nın ikizi. Bursalı olan Ocak, eski milli atlet. Spor yönetimi mezunu. Atletizme ikizi Sema ile başlayan Seda, 100 metre engel koşucusu. Günde 2 antremanla Survivor'a hazırlanan Seda Ocak, bazen haftada 2-3 gün havuzla beraber antreman yapan Seda atış da çalıştı. Gözü kara olduğunu iddia eden Seda Ocak, hırsına güveniyor. 

Azim Kaan Güvenilir

19-01/02/kaan-guvenilir.png

Daha önce katıldığı evlilik programından Solmaz ile birlikte ayrılan ve ayrılıkları da büyük ses getiren Azim Kaan Güvenilir, boks , fitness ve futbolla ilgileniyor. Günün büyük bölümünü spora ayıran Kaan, spor sevgisinin aileden geldiğini söylüyor. Her zaman hedeflerinin peşinden koştuğunu ve Survivor'ın en büyük hedeflerinden biri olduğunu söylerken atışlarına ve hızına güvendiğini yalnız açlığa çok fazla dayanamadığını söylüyor. "Kendimi sınamak için gidiyorum ama hedefim şampiyonluk" diyor. 

Yağız Erdoğan

19-01/02/yagiz-erdogan.png

22 yaşındaki Yağız Erdoğan, atletizme ilkokulda başladı ve 13 yıldır devam ediyor. Aslen Rizeli olan Erdoğan, futbol, basketbol ve voleybolla da ilgilendi. Milli atlet olan Erdoğan, Balkan Şampiyonu takımında da yer aldı. Türkiye'yi daha önce spor bağlamında temsil eden Yağız Erdoğan, "Ben bu gururu Survivor'a da taşımak istiyorum." diyor. Çevikliğine güvendiğini söyleyen Yağız Erdoğan "Zor bir savaş ama tatlı bir galibiyet olacak" diyor.

Sinem Kılıç

19-01/02/sinem-kilic.png

Aslen Erzurumlu olan Sinem Kılıç 22 yaşında ve dalgıç. Crossfit de yapan Kılıç, uzun doğa koşularını çok seviyor. Özel bir üniversitede Medya ve İletişim okuyan Sinem Kılıç, Survivor'a katılmaya geçen sene karar verdi. "Ailem her zaman destekler, onlar olmasa zaten bu yola çıkamazdım" diyen Kılıç, "Sakin ama bir o kadar da enerjiğim" dedi. "Tutkuluyum, hırslıyım, başarılıyım. Survivor'da bunun için varım" diyor.

Sude Burcu

19-01/02/sude-burcu.png

22 yaşındaki Sude Burcu, tekvandocu. Son 2 yılın Türkiye şampiyonu olan Sude Burcu, Avrupa 3.lüğü ve Balkan Şampiyonluğuna da sahip. Çocukluğundan beri bu sporun içinde olan ve hayatını spora göre düzenleyen Burcu, "Tekvando zaten mücadele sporu, asıl mücadele Survivor'da. O yüzden orada bir sorun çekeceğimi düşünmüyorum. Artık kendimi sadece kendimle kıyaslamak istiyorum. O yüzden o parkurlarda yarışmak istiyorum" diyor. "Karakterim, kararlığım ve azmim Survivor'da beni birinciliğe taşıyabilir" diyor. 

Sıla Rümeysa Ölçek

19-01/02/sila-rumeysa.png

30 yaşındaki Ölçek, Profesyonel tekvando milli sporcusu. "Aynı zamanda fitness, step - aeorobik, pilates, yüzme, futbol, kick boks branşlarıyla da ilgileniyorum. Yani mini bir kapalı spor salonuyum" diyor. "Hayatım mücadeleyle geçtiği için, kendi gücümün ve potansiyelimin farkına vardığım an Survivor'ı kendi ruhuma çok yakın hissettim. O yüzden kadın Survivor şampiyonu olarak bunu taçlandırmak istiyorum" diyor. Daha önce siklet sporı yaptığım için açlığa tahammülüm yüksek, hedef atışlarım iyi, çözüm odaklıyım, kendimi fizyolojik ve psikolojik olarak çok hazır hissediyorum." diyen Ölçek, "Beklesinler ve görsünler" diyerek iddiasını gözler önüne seriyor.

Simge Olçun

19-01/02/simge-olcun.png

İzmir'den katılan Simge Olçun, 23 yaşında. 11 yıl atletizmle uğraştı, ardından Survivor parkuruna benzeyen İtfaiye sporcusu ve milli takımda. Aktif olarak 12 yıldır spor yapan Olçun Türkiye'yi yurtdışında temsil etti ve başarı elde etti. "Hız ve hırs gerektiren bir yer Survivor ve ben uzun yıllar spor yapan biri olarak bünyemde barındırdım. İmkansız diye bir şeye inanmıyorum yeterince isterseniz yapabileceğiniz şeylerin sınırı yok" diyor. 

Serpil Uzunçavdar

19-01/02/serpil-uzuncavdar.png

34 yaşındaki Serpil Uzunçavdar, Milli tekvandocu. Fitness antrenörü, kick boksla ilgilendi ve aynı zamanda bir şirketin işletme müdürlüğünü yapıyor. 13 yaşından beri müsabakalara katılan Uzunçavdar'ın İstanbul'da hiç yenilgisi yok. Türkiye'de 13 şampiyonluğu, Uluslararası Balkan Şampiyonluğu ve Dünya 3.lüğü var. İş anlamında da çok büyük hastanelerin işletme müdürlüğünü yaptı. "Tekvando bir savunma sanatı, spor bana birçok şey kattı. Serpil Uzunçavdar denilince akla; dobralığıyla, başarısıyla, açıksözlülüğüyle, mertliğiyle, savaşçı ruhuyla, içindeki canavarla Serpil Uzunçavdar Survivor'da birinci olabilir " diyor. 

Ecem Onaran

19-01/02/ecem-onaran.png 

İzmir'de yaşayan Ecem Onaran 29 yaşında ve 8 yaşından beri sporla ilgileniyor. Fenerbahçe adına senelerce yarışan Ecem Onaran, "Survivor benim için çok önemli çünkü belli bi yaşta atletizmi yarım bırakmak zorunda kaldım. Belki de kendime kanıtlamak istiyorum bir şeyleri. O parkurda mücadele etmek benim için önemli." diyor. Eski milli sporcu olan Ecem Onaran, "Senelerce Türkiye adına yarıştım, bu milli duygu beni çok daha güçlü yapacak" dedi.

Begüm Güven

19-01/02/begum-guven.png

22 yaşındaki Begüm Güven, Eskişehirli. 13- 14 yıldır sadece voleybolla uğraşıyor. Kısa bir dönem beach volley oynayan Begüm Güven, Dünya 3.lüğü ve iki kez Türkiye şampiyonluğu var. 

Burak Yurdugör

19-01/02/burak-yurdagor.png

İstanbul Bilgi Üniversitesi Havacılık bölümünde okuyor. Bir süre Amerikan futbolu oynadı. 6 yaşında yüzmeye başladı ve dereceler kazandı. Şu anda da fitnessla uğraşıyor. Ben kendimden eminim 20 yaşındayım. Ben yaşım küçük olmasına rağmen gerçek lider nasıl olur bunu göstermeye gidiyorum, asıl olayım zeka." diyor. 

Müzeyyen Seren Bayülken

19-01/02/muzeyyen-seren-bayulken.png

22 yaşındaki Seren, Ispartalı . Profesyonel yüzücü, rüzgar sörfü, badminton ve  kayakla ilgileniyor. İstanbul Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi okuyor. "Asla pes etmem, kanımda yok" diyen Bayülken, halkla kaynaşmak istiyor. 

Okay Köksal

19-01/02/okay-koksal.png

Artvinli olan 31 yaşındaki Okay Köksal, 7 yaşında güreşe başladı. Ankara TEDAŞ Spor Kulübü için "beni ben yapan hocalarım oldu" diyen Köksal, yurtdışı turnuvalarının hemen hepsinde birinci oldu. Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 2.liği de olan Köksal, "Adada açlıktan yana sorun olmayacak bazen sinirli olunabiliyor ama sportmenliğimden ve benliğimden ödün vermeden mücadele edeceğim" diyor.

Sami Levi

19-01/03/sami-levi.png

37 yaşındaki Sami Levi müzikle uğraşıyor. Hep sporla ilgilenen Levi, 9 aydır Survivor için hazırlanıyor. İnsanları iyi okuyabildiğini düşünen Levi, Survivor'da onu insanlardan ayıran ve birinci olmasına neden olacak şeyin "insanlığı" olacağını söylüyor. "Hızıma ve gücüme güveniyorum, açlığı idare edebileceğime düşünüyorum. Hız, denge, kuvvet tamam da yürek olmazsa hiç önemi yok" diyor.

Bora Edin

19-01/03/bora-edin.png

34 yaşıındaki Bora Edin crossfit eğitmenliği yapıyor. Hem profesyonel hem de amatör futbol oynayan Edin'in crossfit'te katıldığı yarışmalardan da dereceleri bulunuyor. Badminton, basketbol, yüzme, waveboard gibi birçok sporla ilgileniyor. "Hırsım, pes etmemem ve centilmenliğimle kazanacağımı düşünüyorum diyen Edin, şu an beni izleyen kim varsa 2019 Survivor şaöpiyonunu izliyor" dedi.

Melisa Emirbayer

19-01/03/melisa-emre.png

23 yaşındaki Melisa Emirbayer, İzmir'den katılıyor. 7 yaşından beri, hiperaktifliği nedeniyle başladığı yüzme sporuyla uğraşıyor. Galatasaray ve Fenerbahçe'de yer aldı, milli takıma hizmet veriyor. "İsterse 1 sene aç kalayım, açlık beni zorlamaz" diyen Melisa, "hırslıyım, inançlıyım, başarılıyım ve mücadeleciyim. Hiçbir zaman kolay kazanmadım, zoru başarmaya gidiyorum." dedi.

Özgür Özdemir

19-01/03/zgur-mzdemir.png

35 yaşındaki Özgür Özdemir aslen Rizeli ve turizmle uğraşıyor. Profesyonel olarak serbest dalış dalgıç olan Özdemir, bütün sporlarla ilgileniyor. "Rakiplerin hepsinin aklını başından alacağım" diyor.

Buse Akar

19-01/03/voleybolcu.png

21 yaşındaki Buse Akar, Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencisi. Lisanslı voleybolcu ve şu anda amatör olarak dans ediyor. Miss Turkey 2018'de son 10 finalist arasına kaldı. "Rakip fark etmez, oraya çıkacağım ve Yunanlara Türklerin gücünü göstereceğim" diyen Akar, Survivor'da herkese yırtıcı yüzünü göstereceğini iddia ediyor. 

Büşra Yalçın

19-01/03/busra-yalcin.png

21 yaşındaki Büşra Yalçın aslen Tokatlı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde Beden Öğretmenliği okuyor. İlkokulda voleybolla tanışan ve okul takımına giren Yalçın 12 sene Bahçelievler Spor Kulübü'nde voleybol oynadı. "Survivor artık kadın şampiyon hak ediyor" diyen Yalçın, voleybol sayesinde öğrendiği takım ruhunun Survivor'da onu şampiyon yapacağına inanıyor.

Atakan Işıktutan

19-01/03/atakan-isiktutan.png

24 yaşındaki Atakan Işıktutan Rizeli. Daha önce su parkurlarında yüzen Atakan, bu konuda iddialı olduğunu söylüyor. "Basketbol oynadım, atış anlamında da kabiliyetlerim var" diyen Işıktutan, şimdi de crossfit yapıyor ve kendi kategorisinde Türkiye 1.si oldu. "Hırslıyım ama hırsımı sporda pozitif motivasyon için kullandım. Bunun için de sınırlarımı zorladım" diyor. 

Kader Karakaya

19-01/03/kader-karakaya.png

Aslen Bursalı olan Karakaya, 22 yaşında. Atlet ve futbolcu. Fenerbahçe Spor Okulları'nda futbol eğitmenliği yapıyor. Fitness, pilates eğitmenliği de yapıyor. 4 yaşındaki jimnastiğe başladı ancak babasının kaybıyla lösemi tedavisine başladı. "Hayat beni Survivor olarak yetiştirdi" diyen Karakaya özlemden başka hiçbir şeyin kendisini zorlayacağını düşünmüyor.

Asil Cengiz

19-01/03/asil-cengiz.png

26 yaşındaki Asil Cengiz, Muğla doğumlu. Çocukluğundan beri sporun içinde. 8 yıllık furbol geçmişi var, daha sonra vücut geliştirmeyle ilgilenen Cengiz'in 10 yıllık yüzme geçmişi var. "Survivor benim için hayatta kalmak" demek diyen Asil Cengiz, İzmir'de kendisine ait spor salonunu işletiyor ve rekabet duygusuyla lanetlendiğini iddia ediyor. 

Kaan Kazgan

19-01/03/kaan-kazgan.png

24 yaşındaki Kaan Kazgan, Sakarya'lı. Profesyonel MMA dövüşçüsü olan Kazgan, 17 yaşından beri yurtdışındaki maçlara çıkarak hayatını kazanıyor ve 8 yaşından beri bu sporu yapıyor. Kendine ait spor salonunda antrenör ve işletmecilik yapıyor. Türkiye Şampiyonlukları kazandı ve yurtdışında dövüşen en genç profesyonel dövüşçü oldu. "Survivor benim için kendimi kanıtlamak" diyen Kazgan, 17 yaşından beri Türkiye'yi temsil ediyor. 

Hikmet Tuğsuz

19-01/03/hikmet-tugsuz.png

32 yaşındaki Hikmet Tuğsuz Antalyalı. Aktif olarak yaptığı sporu bırakarak milli takım antrenörlüğü yapmaya başladı. Liseden sonra iyi bir sporcu olduğu için iyi bir üniversiteye alındı. 

Erdem Ekşioğlu

19-01/03/erdem-eksioglu.png

25 yaşındaki Erdem Ekşioğlu oyunculuk yapıyor. Daha önce denetim sektöründe çalışan Ekşioğlu, Fenerbahçe'de top koşturdu son 2 senedir de boksla ilgileniyor. "Açlık beni zorlamaz, başarıya aç biriyim ben" diyen Erdem, yarışmayı milli bir mücadele olarak görüyor. 

Halim Baydur

19-01/03/halim-baydur.png

30 yaşındaki Halim Baydur Yalova doğumlu. Küçük yaştan beri dövüş sporlarıyla uğraşan Baydur, bilek güreşi ve vücut geliştirme yarışmalarında dereceler kazandı. 3 kez Türkiye Şampiyonu, 1 kez Balkan Şampiyonu oldu. Dünya ve Avrupa şaöpiyonalarında da dereceleri var. Survivor'a katılma amacını "savaşçı ve lider ruhunu sonuna kadar zorlamak" olarak ifade ediyor.

Emre Durak

19-01/03/emre-durak.png

21 yaşındaki Emre Durak Adana'dan katılıyor. Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon bölümü öğrencisi. Artist dövüş sanatları ve sokak akrobasisi ve extrem sporlarla uğraşıyor. "Sınırları aşmaya gönüllere taşmaya geliyorum" diyen Durak, kendisine oldukça güveniyor. 

Emin Günenç

19-01/03/emin-gunenc.png

24 yaşındaki Emin Günenç Tekirdağlı. 7 yaşında futbola başlayan Günenç 10 senenin sonunda geçirdiği bir sakatlık yüzünden futbolu bırakmak zorunda kaldı. 6 senedir fitness yapan Emin son 1 senedir de crossfit yapıyor. "En büyük hedefim oyuncu olmak, hedefime yürüyerek değil koşarak gitmek için Survivor'da birinci olmak istiyorum. Asla pes edeceğimi zannetmiyorum" diyor.

Hakan Kanık

19-01/03/hakan-kanik.png

19 yaşındaki Hakan Kanık İstanbul'dan katılıyor. Küçük yaşta basketbol oynamaya başlayan Kanık ardından vücut geliştirmeye yöneldi. Yaklaşık 4 senedir vücut geliştirme ile ilgilenen Hakan, Masterchef yarışmasına da katılmış finale kadar gelen başarılı bir isim olmuştu. "Eğer katılırsam Survivor olmadan asla geri dönmeyeceğim" diyen Hakan Kanık, "Ben adada illaki bir şeyler bulur takımımı doyururum" diyor. Asıl soru kimin beni yeneceği değil asıl soru kimin beni durdurabileceğidir" diyen Hakan Kanık kendisine oldukça güveniyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin