The Last Kingdom 5. sezon Netflix'te! Final sezonu hakkında bilinmesi gerekenler!

Son perde! İngiltere yapımı dönem dizisi "The Last Kingdom" 5. ve final sezonu bölümleriyle Netflix'te yayına girdi. Final sezonu konusu, fragmanı, oyuncu kadrosu detayları...

Fenomen dizi The Last Kingdom'da son perde açılıyor!

Büyük Alfred, krallığını İskandinavyalı istilacılara karşı savunurken, Sakson olarak doğup Vikingler tarafından yetiştirilen Uhtred'in, doğuştan gelen hakkını aramasını konu edinen İngiltere yapımı dönem dizisi "The Last Kingdom" 5. ve final sezonu bölümleriyle Netflix'te yayına girdi.

İlk iki sezonu 8, üçüncü ve dördüncü sezonu 10 bölümden oluşan dizinin 09 Mart 2022 Çarşamba tarihinden itibaren takip edilebilen final sezonu 10 bölümden oluşuyor.

Sezonun bölüm süreleri 53 ila 57 dakika arasında değişiklik gösteriyor.

THE LAST KINGDOM 5. SEZONDA NELER OLACAK?

Peki, Bernard Cornwell'in çok satan The Saxon Stories romanlarından uyarlanan dizinin final sezonunda izleyiciyi neler bekliyor?

The Saxon Stories'in 9. ve 10. romanları "The Warriors of the Storm" ve "The Flame Bearer"dan uyarlanan yeni sezonda; 9. ve 10. yüzyıl İngiltere'sinde Sakson olarak doğup Vikingler tarafından yetiştirilen Uhtred'in serüvenlerini izlemeye devam ediyoruz.

Final sezonunda; İngiltere'de yıllardır hâkim olan kırılgan barış ortamına rağmen Uhtred zorlu günlerin yaklaştığına inanmaktadır. Ve kısa bir süre sonra yaşanan olaylar onun şüphelerinin doğru olduğunu kanıtlayacaktır.

Kaderinin Bebbanburg'dan çok daha fazlası olduğunu fark eden Uhtred'in tutkusu daha yüksek bir amaca sahip olurken; bu kaderi başarmak için en büyük düşmanı ile yüzleşmek ve en büyük kaybını yaşamak zorunda kalacaktır.

22-03/09/the-last-kingdom-izle.jpeg

Sezonun açılış bölümünde; uğursuz alametler ve sınır baskınlarıyla yüz yüze olan Uhtred'in kuzeydeki karakolunda her an tetikte beklemesine ve kötü şöhretli kardeşi Rognvaldr'ın, Kral Sigtryggr'ı ziyaret etmesine tanıklık ediyoruz.

YENİ SEZON OYUNCULARI

Peki, son sezonda hangi isimler oyuncu kadrosunda yer alıyor?

Alexander Dreymon (Uhtred of Bebbanburg), Emily Cox (Brida), Eliza Butterworth (Aelswith), Mark Rowley (Finan), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Adrian Schiller (Aethelhelm), Cavan Clerkin (Pyrlig), Ruby Hartley (Stiorra), Millie Brady (Aethelflaed), Timothy Innes (Kral Edward), Stefanie Martini (Eadith), Ewan Mitchell (Osferth), James Northcote (Aldhelm) gibi isimler geri dönerken; Ewan Horrocks (Aelfweard), Harry Gilby (Aethelstan), Patrick Robinson (Father Benedict), Harry Anton (Bresal), Rod Hallett (Constantin), Ryan Quarmby (Cynlaef), Sonya Cassidy (Eadgifu), Micki Stoltt (Rognvaldr), Phia Saban (Aelfwynn) ve Jaakko Ohtonen (Wolland) bu sezon kadroya dahil oldular.

22-03/09/the-last-kingdom-foto-2.jpeg

THE LAST KINGDOM 6. SEZON YOK AMA FİLM YOLDA!

Netflix, yayına giren beşinci sezonun son sezon olacağını aylar öncesinden duyurmuştu. Ancak, Uhtred'in dünyasında son bir hikaye daha bizlerle olacak! Henüz çıkış tarihi belli olmayan ve Macaristan'da çekimleri süren "Seven Kings Must Die" adlı film ilerleyen dönemde izleyiciyle buluşacak.

22-03/09/the-last-kingdom-5-sezon-posteri.jpeg

2018 yılında Netflix'e geçmeden önce BBC Two kanalında ekran macerasına başlayan dizinin final sezonu fragmanını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

"The Last Kingdom" (Netflix) 5. Sezon Fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin