The Wire ve House of Cards oyuncusu Reg Cathey hayatını kaybetti!

The Wire ve House of Cards gibi önemli dizilerde rol almış olan tecrübeli aktör Reg E. Cathey 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Volkan Küçükel
10 Şubat 2018 - 23:07
Gündem

The Wire, Oz ve House of Cards gibi dizilerle tanınan aktör Reg E. Cathey 59 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir kanserle mücadele eden Cathey'in ölüm detayları paylaşılmazken gelişmeyi aktörün de rol aldığı The Wire ve mini dizi The Corner yapımlarının yaratıcısı David Simon sosyal medya hesabından duyurdu.

18-02/11/david-simon-twitter.png

The Wire'da Norman Wilson, Oz'da Martin Querns ve House of Cards'ta Freddy Hayes rolleriyle izleyicilerin karşısına çıkan Cathey, House of Cards'taki rolüyle 2014, 2015 ve 2016 senelerinde Emmy Ödülleri'nde drama dizisi en iyi konuk oyuncu kategorisinde adaylıklar kazanmış ve 2015 senesi organizasyonunda bu ödülün sahibi olmuştu.

18-02/11/reg-cathey-aktor.jpg

CATHEY'İN KARİYERİ

Oyunculuk kariyerine 1980'li yıllar ve 1990'lı yılların başlarında Crossing Delancey, Penn & Teller Get Killed, Born on the Fourth of July, Quick Change ve What About Bob? gibi filmlerle başlayan aktör, 90'lı yılların ortasından itibaren ise The Mask, Clear and Present Danger, Airheads, Tank Girl ve Seven filmlerinde boy gösterdi.

18-02/11/reg-e-cathey.jpg

2000'li yıllarında başında Tom Fontana'nın hapishane draması Oz'da Martin Querns rolüyle hafızalara kazınan Cathey, 2006-2008 seneleri arasında ise The Wire'ın Norman Wilson'ı olarak karşımıza çıktı.

18-02/11/samuel-l-jacskon-twitter.png

18-02/11/wendell-pierce.png

Yakın geçmişte Lights Out, Law & Order: SVU, Grimm, The Divide ve Banshee gibi dizilerde tekrar eden rollerle kariyerine devam eden oyuncu Netflix'in amiral gemisi dizisi House of Cards'ta 2013-2016 seneleri arasında Freddy karakterini canlandırdı.

Televizyonda son olarak Cinemax'ın korku dizisi Outcast'te polis müdürü Byron Giles karakteriyle iki sezon boyunca karşımıza çıkan aktörün son işi Ocak ayında Sundance'de Büyük Jüri Ödülü'ne aday gösterilen Sebastian Silva'nın Tyrel filmi olmuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin