Ünlü film ve dizi oyuncusu John Gavin hayatını kaybetti!

Birçok önemli film ve dizide rol almış aktör John Gavin 86 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
11 Şubat 2018 - 00:26
Gündem

Psycho ve Spartacus gibi filmler ile televizyon ekranında birçok dizide rol almış aktör John Gavin hayata gözlerini yumdu.

Uzun süredir lösemi hastası olan Gavin 86 yaşındaydı.

Ronald Reagan'ın başkanlığı döneminde ABD'nin Meksika Büyükelçisi olarak da görev yapan Gavin'in ölüm haberini ilk olarak uzun süreli arkadaşı William Friedkin sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

Friedkin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Üzücü bir gün. Harika arkadaşım John Gavin bu sabah hayatını kaybetti. Tanıdığım bildiğim en iyi adamlardan biri. Ve benim için bir kardeş gibi. Huzur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

18-02/11/willaim-friedkin-twitter.png

Ekran Oyuncuları Derneği (SAG) adına açıklamalarda bulunan SAG-AFTRA Başkanı Gabrielle Carteris ise bu üzücü gelişmenin ardından "John Gavin'in Hollywood'daki başarılı kariyeri onun olağanüstü hayatının sadece bir parçasıydı. Ekonomik kalkınmaya ve kamu hizmetine eşit derecede zaman ve enerji harcayan nadir bulunan bir kişilikti. Ekran Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptığı dönem oyuncu dostlarına olan bağlılığını yansıtıyordu. Hayatının tamamında ABD ve Latin Amerika arasında köprüler kurma tutkusunu yansıttı" şeklinde konuştu.

18-02/11/john-gavin-1518304953.jpg

GAVIN'İN KARİYERİ

Uzun süreli oyunculuk kariyerine Universal Pictures ile anlaşması kapsamında Behind the High Wall, Four Girls in Town ve Quantez filmleriyle başlayan aktörün ilk büyük çıkışı Universal'ın Erich Maria Remarque'nin romanından uyarlanan 1958 yapımı A Time to Love and a Time to Die filmiyle gerçekleşti.

Bu filmdeki rolüyle Altın Küre'de umut verici erkek oyuncu ödülünü kazanan oyuncu bir sene sonra bir başka önemli film Imitation of Life'ta (Zehirli Hayat) Lana Turner ile birlikte rol aldı.

18-02/11/john-gavin-oyuncu.jpg

Gavin ilerleyen yıllarda birçok unutulmaz yapımın kadrosunda rol almaya devam etti. Stanley Kubrick'in 1960 yapımı Spartacus filminde yardımcı rolde Julius Caesar'a hayat veren aktör, aynı yıl içinde Alfred Hitchcock klasiği Pyscho'da (Sapık) Sam Loomis karakteriyle boy gösterdi.

18-02/11/john-gavin-ve-karisi.jpg

1960'lı yılların ortalarından itibaren Destry ve Convoy gibi dizilerde rol alan Gavin kariyeri boyunca birçok dizde konuk oyuncu olarak da yer aldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin