TRT dizileri setlere ara verdiklerini duyurdu!

Koronavirüs dizi setlerini etkilemeye devam ediyor.

Merve Mutlu
20 Mart 2020 - 11:06
Gündem

Çin'de başlayan ve Türkiye'de de etkisini gösteren Koronavirüs için alınan önlemler kapsamında, sosyal izolasyon sağlamak amacıyla dizi sektörü de işleri geçici olarak durdurma kararı aldı.

20-03/20/trt.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıklamasına göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 359 kişinin de Koronavirüs taşıyıcısı olduğu Türkiye'de birçok dizi, setlere ara verdiğini duyurmuştu. Ara veren projeler arasına TRT dizileri de dahil oldu. Şampiyon, Payitaht Abdülhamid ve Benim Adım Melek gibi dizileri yayınlayan TRT, Koronavirüs kapsamında yaptığı açıklamada şöyle söyledi:

"TRT olarak, Pandemik Covid-19 virüsünün ülkemizde yayılımını yavaşlatma çalışmalarına katkıda bulunma ve bu süre içerisinde çalışma arkadaşlarımızı ve toplum sağlığını gözetme sorumluluğumuz bulunmaktadır.

Bugüne kadar, yapım firmaları aracılığı ile TRT'ye katkı sunan televizyon emekçilerini de sağlıklı tutmak adına bir dizi tedbir alınmıştır.

Bu nedenle, TRT kanallarında yayınlanan dizilerin setlerindeki tüm çalışmalara 2 hafta süre ile ara verildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, "Bu 2 haftanın bitiminde, ülkedeki genel duruma binaen ve kurumumuzca karara bağlanan aşağıdaki koşulların da sağlanması şartı ile alınacak ikinci bir kararın ardından set çalışmalarına devam edilmesi mümkün olacaktır. Set çalışmalarının en sağlıklı koşullarda yeniden başlayacağı güne kadar ilgiyle takip edilen dizilerimizin yayınlanmamış bölümleri ekranlarda yer almaya devam edecektir."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin