TRT Okul kanalı internete aktarılıyor. TRT 2 yeniden açılıyor

TRT'ye (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) ait TRT Okul kanalı internete aktarılıyor. Böylece TRT Okul yayın akışını internet üzerinden sürdürecek ve Karasal yayın frekansı ise yerini Türkiye'nin ilk kültür ve sanat kanalı olan TRT 2'ye bırakacak.

Berfu Gürle
07 Aralık 2017 - 15:10
Kültür Sanat

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na bağlı olan ve eğitim ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı TRT Okul kanalı internete aktarılıyor. TRT Okul'un televizyon akışından kaldırılarak internete aktarılmasıyla yerine TRT 2 yeniden açılıyor.

TRT Okul kanalının frekansının yeni açılacak olan TRT 2'ye aktarılmasıyla izleyicilere yeni bir alternatif sunulacak. TRT 1, TRT World, TRT Haber, TRT Spor, TRT Avaz, TRT Çocuk, TRT Belgesel, TRT Müzik, TRT El Arabia, TRT Diyanet, TRT Türk, TRT Kürdi, TRT 4K ve TRT 3 Meclis TV olmak üzere 15 kanala yayın akışı sağlayan TRT, 16. kanal olan TRT Okul'un yerine TRT 2 kanalını açarak toplamda 16 kanal hizmet verecek. 

TRT 2'nin yayın içeriği ne olacak?

2018 yılında gerçekleşmesi beklenen yayın akışındaki bu değişiklik ile TRT Okul internetten yayına devam ederken TRT Okul frekansı ile yeni kültür ve sanat kanalı TRT 2 izleyicisiyle buluşacak. Bu buluşmanın tarihi henüz kesin değil fakat 2018 yılında mutlaka akışın değiştirileceği konuşuluyor.

TRT 2 kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na bağlı olarak 6 Ekim 1986 tarihinde yayın yapmaya başlamıştır. Türkiye'nin ilk kültür ve sanat kanalı olan TRT 2, 2001 senesine kadar TRT Gap ile ortak yayın yapmış daha sonra kültür ve sanat ağırlıklı haberleri yerine 2001 senesinden itibaren Haber kanalına dönüşmüştür. 24 saat yayın yapmaya başlayan TRT 2, 18 Mart 2010 tarihinde kendisine ait Karasal yayın frekanslarını TRT Haber'e bırakmış ve yayından kaldırılmıştır. Şimdilerde ise TRT Okul kanalının Karasal Yayın frekansları ile yayın hayatına dönmesi kararlaştırıldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin