Türk Dizileri, Dramax Platformu ile Dünyaya Açılıyor

Türk dizilerini yabancı ülkelerde temsil edecek Dramax platformu duyuruldu. Yeni dijital dizi platformunda hangi içerikler olacak? Dramax hangi ülkelerde olacak?

Türk dizilerinin özellikle; Orta Doğu, Afrika, Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde çok ilgi gördüğü biliniyor. Defalarca yerli yapımların farklı ülkelerin kanallarına satıldığını gördük. Fakat hem sansür durumu hem de dublaj durumları nedeniyle Türk dizileri, kanallar yerine YouTube üzerinden takip edilmeye başlandı. Dramax ise bu konuda yeni bir adres olması adına duyuruldu.

Platform, yabancı ülkelerde Türk dizilerinin lisanslı bir şekilde izlenmesine izin verecek. Diziler dublajlı ya da alt yazı seçenekleriyle sunulacak.

Dramax Nedir? Hangi Diziler Yer Alacak?

Platformu daha yakından anlatmak gerekirse Dramax, Demirören Holding tarafından hazırlanmış bir dijital dizi platformu. Amaç başta söylediğimiz gibi yabancı ülkelerde Türk dizilerinin lisanslı bir şekilde izlenmesini sağlamak.

Zaten şu an Türkiye, ABD’nin hemen arkasında diziler konusunda en büyük ihracatı yapan ikinci ülke konumunda. Yani yurtdışından Türk dizilerine gelen bu ilginin bir platformla karşılanması sağlanacak.

Ayrıca diziler kanallara satılmadığı ve dijital platformda olduğu için sansür gibi bir sorun da kalmayacak.
Platform İspanyolca dil seçeneği ile beraber 1.5 milyar kullanıcıya hitap edecek ve bu rakamın zamanla artış gösterdiğini de görebileceğiz. İlk söylenen hedefin 4.5 milyarlık kullanıcı pazarına erişilmesi olduğu.

21-04/14/dramax-platformu.jpg

Dramax hangi dizileri içerecek derseniz, bir sınır olmadığını söyleyebiliriz. Yetkililer tüm Türk dizileri için sistemin hazır olduğunu belirtiyor. Yayıncıların tek yapması gereken lisanslarıyla beraber dizilerinin platformda yer alması için başvuru yapmak.

Dizi üzerine yoğunlaştık ama sadece dizi içeriklerinin olmadığını da belirtelim. Dizi dışında filmler, belgeseller gibi Türk yapımı içerikler de platformda yer alacak.

Bir nevi yeni dijital platform, Türk yayıncılığını temsil edecek. İlgi çekeceğinden yana hiçbir şüphemiz de yok zaten. Çünkü Dramax platformu olmadan önce de Türk dizilerine yurt dışından çok fazla ilgi gösterildiğini görüyorduk. Zaten başlangıçta da bunu söyledik.

Önceleri kanallara satılan diziler artık platformda sansürsüz bir şekilde yer alabilecek. Bu arada yeni platformun Türkiye’de yer almayacağını da belirtelim. Türkiye’de zaten bu konuda yeteri kadar platformun olduğu ve rakibin çok olduğu düşünülüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin