Türkiye yapımı başarılı diziler Emmy'de Türkiye'yi temsil etti!

19 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde 46'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Türkiye adına ortak bir başarı ve gurur yaşandı.

Merve Mutlu
23 Kasım 2018 - 10:07
Kültür Sanat

19 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde 46'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Türkiye adına ortak bir başarı ve gurur yaşandı. Türkiye yapımı dizilerin de boy gösterdiği ödül töreninde, yerli yapımlara hem kırmızı halıda hem de ödül töreninde yabancı basın ile katılımcılardan büyük övgüler yağdı.

Televizyonculuk sektörünün en prestijli ödüllerden biri kabul edilen 'Uluslararası Emmy Ödülleri'nde, Ay Yapım imzası taşıyan ve 2016 yılında Türkiye televizyonlarında izleyiciyle buluşan Cesur ve Güzel ile O3 Medya imzası taşıyan Star tv'nin sevilen dizisi İstanbullu Gelindizi kategorilerinde aday gösterildiler.

18-11/23/cesur-ve-guzel.jpg 18-11/23/istanbullu-gelin-1542957328.jpg

Cesur ve Güzel dizisinin başrollerini Tuba Büyüküstün ve şu an Çarpışma dizisinde adından söz ettiren Kıvanç Tatlıtuğ paylaşırken, İstanbullu Gelin'de Aslı Enver'e Özcan Deniz eşlik ediyor. 

Aynı zamanda Söz dizisindeki performansıyla dikkat çeken başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş da ‘En İyi Erkek Oyuncu’ kategorisinde yarıştı. Tolga Sarıtaş'ın rakipleri Brezilya’dan Julio Andreda, Kanada’dan Billy Campbell ve Danimarka’dan Lars Mikkelsen idi.

Aralarında Amerika, Brezilya, Almanya, Hollanda, İspanya ve Türkiye gibi ülkelerin yapımlarının yer aldığı adaylıklarda toplam 20 ülke yarıştı. En iyilerin belirlendiği finalistlerden son 4’e kalan yapımlardan ikisi ise Türk yapımı olan Cesur ve Güzel ile İstanbullu Gelin olarak, Türkiye'yi uluslararası alanda temsil ettiler.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin