Uyanış: Büyük Selçuklu Nizamülmülk (Mehmet Özgür) kimdir? Yaşı, dizileri..

Yeni dizi Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam başlıyor. Dizinin karakterlerini ve oyuncularını sizler için derledik.

Merve Mutlu
28 Eylül 2020 - 17:40
Yeni Bölüm

TRT1 ekranlarında yayınlanmak üzere Akli Film tarafından hazırlanan ve oyuncu kadrosunda birbirinden başarılı isimleri bir araya getiren dev bütçeli yeni dönem dizisi Uyanış: Büyük Selçuklu bu akşam başlıyor. Dizinin oyuncuları ve karakterleri haberimizde.

Uyanış: Büyük Selçuklu Nizamülmülk (Mehmet Özgür) kimdir?

20-09/28/nizamulmulk.png

Sultan Alparslan döneminde vezirlik yapan Nizamülmülk, Melikşah döneminde de yerinde kalmıştır. Sultan Melikşah öldükten sonra Terken Hatun ile ülkeyi yönetmiştir. Nizamülmülk Melikşah’ın oğlu Şehzade Sencer’i yetiştirmiş tecrübeli bir devlet adamıdır. siyasetname ismini verdiği öğütleri yazmıştır. Memleketin nizamlarının kurucusu anlamında olan “Nizamülmülk” ismi Abbası halifesi Kâim bi Emrillah tarafından verildi. Nizamülmülk, 14 Ekim 1092 tarihinde Nihavend, İran’da 74 yaşında iken bir Haşhaşi tarafından zehirli bir hançer ile öldürülmüştür.

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde Nizamülmülk karakterini Mehmet Özgür canlandırmaktadır.

Mehmet Özgür kimdir?

20-09/28/mehmet-oz.png

30 Ağustos 1970 doğumludur. İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Mehmet Özgür, sanat yaşamına, Antalya'da bir dil kursunda katıldığı tiyatro etkinliğiyle 1988 yılında başladı. Ertesi yıl Antalya Halkevi'nde tiyatro çalışmalarına başladı. Daha sonra 1993 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda görev alan sanatçı, ilk kez 2004 yılında kamera karşısına geçerek, bir tv dizisinde rol üstlendi.En son Takoz İrfan rolüyle oynadığı Suskunlar dizisinde büyük ün kazandı.
Çeşitli tv dizileri ve sinema filmlerinde oyunculuk yapan Özgür, ayrıca bazı tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yapmıştır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin