Welcome to Night Vale podcasti dizi oluyor!

FX, popüler podcast Welcome to Night Vale'in dizi uyarlaması için kolları sıvadı.

Volkan Küçükel
01 Ocak 2018 - 16:20
Gündem

Popüler ve ürkütücü podcast-kitap serisi "Welcome to Night Vale"in televizyona uyarlanması için geliştirme çalışmalarına başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Marc Smerling ve Zac Stuart-Pontier'ın popüler podcast'i Crimetown'ın dizi uyarlaması için bünyesinde geliştirme çalışmalarına başlayan Amerikan kablolu televizyon kanallarından FX bu kez Sony Pictures Television ile bir takım kurup Welcome to Night Vale podcast'inin dizi uyarlamasına el attı.

Uyarlama çalışmalarında dümeninin başında olacak isim ise anlaşmasının bulunduğu Sony Pictures Television çatısı altında projede yer alacak, Better Call Saul'un yürütücü yapımcılarından Gennifer Hutchison.

"WELCOME TO NİGHT VALE" KONUSU

Welcome to Night Vale genellikle ayda iki kez yapılan ve Night Vale'in küçük ıssız kasabasındaki güncel gelişmeleri bildiren bir podcast.

Podcast'te kasabada içinde meydana gelen garip olaylar raporlanırken; hikayede gece gökyüzündeki görünen gizemli ışıklar, bilinmeyen güçler, garip figürler ve kültürel etkinlikler gibi olaylara yer veriliyor.

18-01/01/welcome-to-night-vale-dizisi.jpg

Podcast'in yaratıcısı ve kitap serisi Welcome to Night Vale ve It Devours!'un yazarları Joseph Fink ile Jeffrey Cranor ikilisi projede yürütücü yapımcı olarak görev yapacak diğer isimler.

Fink ve Cranor gündemdeki dizi uyarlaması konusunda şu görüşleri dile getirdiler:

"Dünyamızı anlama ve hikaye anlatımına yönelik yaklaşım açısından sektörde henüz bizi Gennifer'dan daha iyi anlayan bir olmadı. Kendisiyle ve mükemmel televizyon işleri yaratma konusunda uzun bir geçmişe sahip olan FX ile birlikte çalışacak olmaktan dolayı çok şanslıyız."

18-01/01/podcast-diziler.jpg

2012 senesinde yaratılan podcast şimdiye kadar dünya çapında 180 milyondan fazla indirilip önemli bir popülariteye ulaştı. Welcome to Night Vale bu ilgi sonrasında 16 ülke ve 35 ADB eyaletinde canlı gösteriler de sergiledi.

Dizi uyarlamasıyla ilgili ilk bilgiler bu şekilde. Uyarlama senaryo geliştirme çalışmaları sürüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin