What We Do in the Shadows filminin dizi uyarlaması FX kanalında hayat buluyor!

Düşük bütçeyle başarılı iş çıkaran What We Do in the Shadows filminin dizi versiyonu için FX kanalı tarafından pilot bölüm siparişi verildi.

Volkan Küçükel
23 Ocak 2018 - 00:00
Gündem

Jemaine Clement ve Taika Waititi ikilisinin oyunculuk dışında yazar ve yönetmen olarak imza attıkları 2014 yapımı "What We Do in the Shadows" filmi dizi oluyor!

WHAT WE DO IN THE SHADOWS'UN ADRESİ FX OLDU!

Kablolu televizyon kanallarından FX, kurmaca belgesel (mockumentary) tarzında çekilen korku-komedi türündeki filmin dizi uyarlaması için yarım saat süreli pilot bölüm siparişini resmen verdi.

Uzun süredir kulislerde konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen What We Do In The Shadows'un dizi uyarlamasında Clement yazar ve yürütücü yapımcı olarak görev yaparken, Waititi ise yürütücü yapımcılık yanında yönetmen koltuğunda oturacak.

18-01/23/what-we-do-in-the-shadows.jpg

Scott Rudin (The Night Of, The Newsroom), Paul Simms (Flight of the Conchords, Atlanta), Garrett Basch ve Eli Bush'un da yürütücü yapımcı kadrosunda bulunduğu dizinin oyuncu kadrosunda Kayvan Novak (Danger Mouse, Thunderbirds Are Go), Matt Berry (Toast of London), Natasia Demetriou (Year Friends) ve Harvey Guillen (The Thundermans, The Internship) gibi isimler yer alıyor. Clement ve Waititi ikilisinin kamera önünde yer alıp almayacakları ise şimdilik belirsiz.

"WHAT WE DO IN THE SHADOWS" KONUSU

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington şehrinde aynı evde bir arada yaşayan bir grup vampirin yaşamına odaklanan What We Do in the Shadows filmi 1.6 milyon dolarlık bütçeyle 6.9 milyon dolarlık bir gişe başarısı elde etmişti.

Hikayesi Viago, Deacon, Petyr ve Vladislav isimlerindeki aynı evde yaşayan vampir arkadaşlara odaklanan filmde bu grubun gündelik modern hayata ve gelişen teknolojiye ayak uydurma çabalarını izlerken; vampirlerin ev arkadaşlarıyla çatışmaların üstesinden gelmek, kira ödemek, gece kulüplerine girmeye çalışmak gibi aktivitelerine tanıklık ediyorduk.

KİM - HANGİ ROLDE?

Peki, FX Productions yapımcılığında hazırlanan ve filmle benzer doğrultuda olacak dizi versiyonunda kim hangi karaktere hayat verecek?

- Kayvan Novak; evin baş vampiri Nandor,

- Matt Berry; vampirin yarasaya dönüşen türündeki evin en kaçık ismi Lazslo,

- Natasia Demetriou evin en belalısı kadın vampir Nadja,

- Harvey Guillen ise Nandor'un asistanı olarak hikayede yer alacaklar.

"What We Do in the Shadows" başlıklı tek proje bu değil. Clement ve Waititi bir yandan "We're Wolves" isimli ve kurtadam grubuna odaklanan bir devam filminin geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. İkili ayrıca What We Do in the Shadows'un hikayesinde tanıştığımız Mike Minogue ve Karen O'Leary isimli iki polisi hikayesinin merkezine alan Yeni Zelanda yapımı "Wellington Paranormal" isimli yeni bir dizi üzerinde de çalışmakta.

18-01/23/jamaine-clement.jpg

Waititi ve Clement daha önceden HBO'nun Flight of the Conchords'unda birlikte çalışmıştı. Clement, dizinin ortak yaratıcıları arasında yer alırken, Waititi ise dizide yönetmenlik yapmıştı.

Waititi yakın geçmişte Disney için Thor Ragnorak filminin yönetmenliğini üstlenirken, Clement ise FX'in Marvel dizisi Legion'da Oliver Bird karakteriyle oyuncu olarak karşımıza çıkmıştı.

Projeyle ilgili ilk bilgiler bu şekilde. Gelişmeleri takip ediyor olacağız.

"What We Do In The Shadows" film fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin