Yasak Elma Leyla (Tuvana Türkay) kimdir?

Ekranların sevilen dizisi Yasak Elma'nın hikayesi kadar oyuncuları da dikkat çekiyor. Yasak Elma Leyla kimdir? Gerçek adı, yaşı, dizileri gibi tüm bilinmeyenleri sizler için derledik..

Merve Mutlu
16 Eylül 2019 - 11:39
Yeni Bölüm

Fox ekranlarının vazgeçilmezi haline gelen Yasak Elma dizisinin kadrosuna yeni bir isim katılıyor..

Yasak Elma Leyla kimdir?

19-09/10/turkay.png

Ailesinin zoruyla ve sevmeden evlendiği eşinden şiddet gören, her şeyin düzeleceğine inanarak hayatına devam eden ancak yaşadıklarına dayanamayarak kendine yeni bir hayat kurmaya karar veren bir kadındır. Kaya'yla büyük bir aşk yaşayacak olan Leyla kendine yeni bir yol çizecek. 

Yasak Elma dizisinde Leyla karakterini Tuvana Türkay canlandırmaktadır. 

Tuvana Türkay kimdir?

19-09/10/tuvana.png

3 Ekim 1990 İstanbul Üsküdar doğumludur. Lise öğrenimini Güneş Koleji'nde tamamlayan Tuvana Türkay Beykent Üniversitesi Radyo TV Sinema bölümünde eğitim aldı. Oyunculuk kariyerine 9 yaşında reklam filmlerinde başlayan Tuvana birçok reklam filmlerinde rol almıştır ve birçok reklam firmasının küçük yaşta yüzü olmuştur. Özel bir akademi okulundan oyunculuk eğitimi almıştır. 1 sene şan ve diksiyon dersleri almıştır. İlk uzun soluklu oyunculuk deneyimi ve ilk başrolü Trt 1'de yayımlanan "Ayrılık Aşkta ve Savaşta Filistin" dizisi olmuştur. Ayrılık dizisi daha sonra Suudi Arabistan’da yayımlanmıştır ve büyük bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. Tuvana Türkay'ın ikinci başrolü olan ve Abdulhamit döneminde yaşanan sultanların aşkını anlatan "Nakş-i Dil Sultan" ise tv dizisi olarak başlayıp belgesel haline getirilmiştir. Tuvana Türkay Fox TV'de ekrana gelen "Yer Gök Aşk" dizisinin başrollerinden "Bade Palalı (Hancıoğlu)" karakterini 3 sezon boyunca başarıyla canlandırmıştır. 2013 yılında kendisinin ilk sinema filmi, Türkiye’de çekilen ilk türk gerilim filmi olma özelliğine sahip "Eksik Sayfalar" sinema filminde oyunculuğuyla büyük beğeni toplamıştır. Yer Gök Aşk’ın bitmesinin ardından ATV’de ekrana gelen Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterini başarıyla canlandırmış ve dizinin 2. sezonunda hikayesinin bitmesiyle diziden ayrılmıştır. Bu sırada TAFF Pictures imzalı bir aile komedisi olan "Güvercin Uçuverdi" filminde "Sema Taşkın" karakterini canlandırmıştır. Birçok duayen oyuncu ile ilk kez bir komedi projesinin içinde bulunan Türkay sinema yorumcularından çok güzel tepkiler almıştır. Hemen akabinde "En Güzeli" adlı komedi filminde "Gizem" karakterini canlandırmıştır. 1 sene dizi setlerine ara veren Türkay bu fırsatı sinema filmlerine yoğunlaşarak değerlendirmiştir. Somuncu Baba Aşkın Sırrı Tasavvuf filminde Somuncu Babanın dünyevi aşkı bulduğu "Necmiye Hatun" ile kariyerine değişik bir karakter daha katmıştır. (Henüz Vizyona Girmemiştir) Tuvana Türkay 14 Ocak 2016’da vizyona girecek olan Gani Müjde’nin yazıp yönettiği Avşar ve Tükenmezkalem film ortaklı Geym Of Bizans (Bizans Oyunları) filminde Maya prensesi "Ayçörek Hatunu" canlandırmıştır. Son olarak Enbe orkestrasında sözü müziği kendisine ait olan "Ara Ne Olursun" adlı şarkıyı 2015 yılı içinde albüme seslendirmiş ve müzik alanında büyük beğeni almıstır. Akabinde Mustafa Ceceli aranjörlüğünde Levent Yüksel’in "Tuana" şarkısını coverlamıştır. Müzik çalışmalarına DMC müzik ile devam etmektedir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin