Yüzüklerin Efendisi dizisi yönetmenini buldu!

The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) dizisinin ilk iki bölümünün yönetmeni duyuruldu. Son olarak Jurassic World: Yıkılmış Krallık filminin yönetmenliğini üstlenen J.A. Bayona yüksek beklenti yaratan dizinin künyesine ismini yazdırdı.

Amazon Studios'un dizi tarihinin en pahalı yapımı olacağı söylentileriyle yüksek beklenti yaratan "The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi)" dizisi için 2019'un ilk gelişmesi yaşandı!

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ DİZİSİNİN İLK YÖNETMENİ J.A. BAYONA OLDU!

J. R. R. Tolkien'in kaleme aldığı ve dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip olan epik fantezi türündeki romanın televizyon uyarlamasının ilk iki bölümünü Jurassic World: Fallen Kingdom (Jurassic World: Yıkılmış Krallık) filminin yönetmeni Juan Antonio (J.A.) Bayona yönetecek.

19-07/04/bayona-yuzuklerin-efendisi-1562219355.jpg

Orta Dünya topraklarında, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring / Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nin öncesindeki yeni hikayeleri keşfedecek olan yapımda Bayona ayrıca yapımcı ortağı Belén Atienza ile birlikte yürütücü yapımcı kadrosunda yer alacaklar.

Bayona gelişme üzerine yaptığı açıklamada heyecanını şu sözlerle dile getirdi: "J.R.R. Tolkien, tüm zamanların en müstesna ve ilham verici hikayelerinden birini yarattı ve ömür boyu hayranı olarak bu muhteşem takıma katılmak benim için bir onur ve mutluluktur. Tüm dünyadaki izleyicileri Orta Dünya'ya götürmek ve daha önce hiç görülmemiş bir hikaye ile İkinci Çağ'ın harikalarını keşfetmelerini sağlamak için sabırsızlanıyorum."

19-07/04/amazon-yuzuklerin-efendisi.png

Projenin senaryosunu JD Payne ve Patrick McKay'in başını çektiği bir yazar grubu kaleme alırken, Gennifer Hutchison (Breaking Bad) ve Bryan Cogman (Game of Thrones) gibi isimlerin de bu yazar kadrosunda yer aldıkları belirtiliyor.

Payne ve McKay ise Bayona'nın ekibe dahil olması konusunda şunları söylüyor: "Bu epik seriyi geliştirme sürecinde J.A. ve Belén'in ekibe katılmalarından dolayı heyecan duyuyoruz. Yıllarca J.A.'in çalışmalarına hayran kaldık. Ve onun epik, sinematik ve derin yürekten estetiğinin, Orta Dünya'yı yeniden canlandırmak için mükemmel bir duyarlılığa sahip olduğunu biliyoruz."

BAYONA'NIN KARİYERİ

44 yaşındaki İspanyol yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi Guillermo del Toro yürütücü yapımcılığında gerilim türündeki The Orphanage (Yetimhane) olmuş, film İspanya'daki Goya Ödülleri'nde en iyi yönetmen dahil yedi ödül kazanmıştı.

19-07/04/yuzuklerin-efendisi-dizisi.jpg

Son olarak dünya genelinde 1.3 milyar dolardan fazla hasılat eden Jurassic World: Fallen Kingdom'ın yönetmen koltuğunda oturan Bayona'nın diğer filmleri arasında The Impossible (Kıyamet Günü) ve A Monster Calls (Canavarın Çağrısı) yer alıyor. Dizi dünyasına bakıldığında ise yönetmenin Showtime'ın kaliteli işlerinden birisi olan Penny Dreadful'un ilk iki bölümünün yönetmen koltuğunda oturduğunu görüyoruz.

Yayın haklarını almak için Netflix ve HBO gibi iddialı platformlarla yarışan, 250 milyon dolar gibi iddialı bir bütçeyi ortaya koyarak teklif yarışından zaferle ayrılan Amazon dizi için birden fazla sezonluk taahhüt verirken ayrıca olası spin-off serilerinin de yayın haklarını almıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin