Bir Başkadır Meryem "Öykü Karayel" kimdir? Gerçek adı, dizileri...

Yeni dizi Bir Başkadır'ın Meryem'i kimdir?

Merve Mutlu
17 Kasım 2020 - 13:52
Yeni Bölüm

Netflix'te 12 Kasım'da yayınlanmaya başlayan Bir Başkadır dizisi sosyal medyanın gündeminden düşmek bilmiyor. Dizinin konusu kadar birbirinden farklı karakterleri de oldukça beğeni topladı. 

Bir Başkadır Meryem kimdir?

20-11/17/meryem-1605614548.png

Dini inancı gereği baş örtüsü kullanan muhafazakar bir kadındır. Sezgileri oldukça kuvvetli olan Meryem, içgüdüsel olarak kendisine neyin iyi geleceğini biliyor. Ancak bazı kalıpların içinde sıkışıp kalmış ve çıkış yolu arıyor. Zeki, sağduyulu ve esprili bir kadındır. Baskı altında olan abisi, psikolojik sorunları olan yengesi, konuşamayan bir yeğeni olan Meryem'in hayatı aslında oldukça zor. Ancak o her şeyi ve herkesi idare etmeye çalışıyor. 

Bir Başkadır dizisinde Meryem karakterini Öykü Karayel canlandırmaktadır. 

Öykü Karayel kimdir?

20-11/17/yku.jpg

1990 yılında İstanbul’da doğan Öykü Karayel, Çemberlitaş Kız Öğrenci Yurdu mezunudur. Kenter Tiyatrosu’nda kısa bir eğitim aldıktan sonra, 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Henüz konservatuar öğrencisiyken, Tiyatro Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı. İlk profesyonel deneyimi olan; Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı tiyatro oyunundaki Ayşe rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, Efes Özel Ödülü’nü ve Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü’nü almayı başardı. Şuanda Kuzey Güney adlı tv dizisinde Cemre Çayak karakterini canlandırmaktadır.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin