Camdaki Kız Ceza Şoku ile Gündeme Geldi

Camdaki Kız ceza şoku ile gündeme geldi. Geçen hafta dizide yaşanan sahneler sonrasında Kanal D'ye RTÜK tarafından idari para cezası uygulanacağı ortaya çıktı.

Oğulcan Özsezgi
29 Nisan 2021 - 20:39
Gündem

Son dönemlerin en çok izlenen dizilerinden biri olan Camdaki Kız, sadece birkaç bölüm yayınlanmış olmasına karşın eleştiriler de almaya başladı. Dizideki bazı sahneleri aşırı bulan izleyiciler sert eleştiriler yaparken, en son bölümde yaşan bir olay da bardağı taşıran son damla olarak görülmüştü.

Son bölümde yaşanan olayda, Nalan karakteri annesi rolündeki Feride tarafından doktor kontrolüne götürülmüş ve bu sahne de izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Sahnenin yayınlanması ise çok sert eleştirilere neden oldu.

Sosyal medyada da gündem olan konu hakkında RTÜK’e de birçok şikayet gönderildiği ortaya çıkmıştı. İşte bu haberlerin sonunda Camdaki Kız ceza şoku ile karşı karşıya kaldı.

Camdaki Kız Ceza mı Aldı?

Öğrenilen bilgilere göre gelen şikayetler üzerine RTÜK üst kurulu tarafından dizi enine boyuna bir şekilde incelemeye alındı. Diziyi her yönüyle inceleyen uzmanlar, özellikle belirtilen sahneyi de ele aldı. Bunun sonucunda ise bazı sahnelerin ve davranışların uygun görülmediği ortaya çıktı.

Sedat karakteri ile Canan karakterinin arasında yaşananlar, Feride’nin kızı rolünde olan Nalan’a yaptıkları Türk toplumu tarafından kabul görülmeyecek davranışlar olarak değerlendirildi.

Bunun sonucunda da 6112 sayılı kanunun gereğince, Kanal D’ye dizi nedeniyle idari para cezası verilmesine karar verildiği ortaya çıktı.

21-04/29/camdaki-kiz-ceza.jpg

Cezanın miktarının ne kadar olduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Miktar konusunda herhangi bir gelmemesinin yanında dizinin bölümlerinin yayınlanmasına engel olacak bir durum olmadığını da belirtelim. Yani dizinin yayınlanması noktasında bir ceza kararı yok.

Camdaki Kız ceza miktarı konusunda da açıklama geldiği zaman bilgi vereceğiz. Bu ceza kararının arkasından dizinin sahnelerinin yumuşatılması ihtimali ortaya çıkar mı ya da senaryoda ufak işleyiş farklılıkları olur mu bekleyip göreceğiz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin