Doctor Who yazarı Terrance Dicks hayatını kaybetti!

İngiliz bilim-kurgu dizisi Doctor Who'nun yazarlarından biri olan Terrance Dicks 84 yaşında hayatını kaybetti.

Kült bilim-kurgu dizisi Doctor Who'ya kamera arkasında en çok katkıda bulunan üretken isimlerden biri olan Terrance Dicks 84 yaşında hayatını kaybetti.

TELEVİZYON DÜNYASINDAN ÜZÜCÜ HABER

1935 yılında East Ham'de doğan Dicks'in 29 Ağustos 2019 tarihinde hayatını kaybettiği belirtilirken, ölüm nedenine dair bir bilgi verilmedi.

19-09/03/terrance-dicks-doctor-who-seti.jpg

DICKS'İN KARİYERİ

BBC'nin uzun soluklu dizisiyle uzun bir geçmişe dayanan ilişkisi bulunan Dicks, senaryo editörü olarak işe alındığı 1968 yılından 1983'e kadar Doctor Who'da yazarlık yaparken, 20. yıl özel bölümü "The Five Doctors"un senaryosunu kaleme alan isim olmuştu.

Doctor Who yapımcısı Barry Letts ile yakın bir ilişkisi bulunan isim Doctor Who'nun sahne oyunlarında da görev aldı.

Pembe dizi Crossroads'ta yazarlık yapmasının ardından BBC bilim-kurgu draması Moonbase 3'ün yaratıcılığını üstlenen Dicks, Space: 1999'da da yazarlık yaptı.

19-09/03/the-five-doctors.jpg

Doctor Who evrenine dahil olmuş bazı yazarlar dahil olmak üzere yakın arkadaşları ve sektörden çalışma arkadaşları yayınladıkları mesajlarla Dicks'i andılar.

Steven Moffat onu "büyüleyici, eğlenceli ve mütevazı" olarak nitelendirirken; Mark Gatiss "Terrance Dicks'in neslin tamamı için ne anlama geldiğini açıklamak çok zor. Mükemmel bir TV profesyoneli, eğlenceli ve cömert bir ruh. Her şeyden önemlisi, birçoğumuzu uzay ve zaman yolculuklarına götüren ilham verici bir yazar" ifadelerini kullandı.

Neil Gaiman ise "11 ya da 12 yaşlarındayken Dicks'in Malcolm Hulke ile kaleme aldığı The Making Of Doctor Who kitabını okuduğumu hatırlıyorum. Kitabı bitirmemin ardından bir gün Doktor Who'nun bir bölümünü yazabileceğime karar verdim, çünkü bana nasıl olduklarını göstermişlerdi. Huzur içinde yat Terrance Dicks" şeklinde duygularını dile getirdi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin