GAİN'den, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftasına özel program seçkisi!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gain'de dolu dolu yaşanacak.

Merve Mutlu
05 Mart 2021 - 14:09
Gündem

Türkiye’nin yeni nesil dijital içerik platformu GAİN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftasını özel program seçkisiyle kutlamaya hazırlanıyor. Hafızalara Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi nedeniyle 30 TV kanalında birden eşzamanlı olarak #özgecaniçin yazısı ile logo dahi kullanmadan ekran karartma yaptırması ile kazınan Filli Boya'nın eski sahibi Gözde Akpınar tarafından kurulan Gain Medya yola başarıyla devam ediyor. 

21-03/05/gain-medua.jpg

8 Mart’ın Türkiye ve dünya tarihi; #MeToo’dan #SusmaBitsin’e ses getiren kadın hareketleri; sanattan spora iş hayatından dile toplumsal cinsiyet mücadelesinde doğru bilinen yanlışlara odaklanan programlar da 8 Mart seçkisi kapsamında GAİN’de izlenebilecek.

GAİN'den, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftasına özel program seçkisi!

21-03/05/gain.png

Eşit ücret, cam tavan, istismar, beden olumlama… Yeni dünyada kadınların emek verirken karşılaştığı tüm problemler, #NormalDeğil söylemiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftasında GAİN ekranında ses yükseltecek. 

Gece ve sokağın kadınlar için anlamı ne? 8 Mart ve kutlamalar bize ne ifade ediyor? Gazeteci Çiçek Tahaoğlu, GAİN için hazırladığı özel dosyada Türkiye’de 8 Mart kutlamalarının tarihinde bir yolculuğa çıkıyor ve tanıklıklarla bu soruların cevabını 8 Mart: "Gece, Sokakta, Birlikte" arıyor. 

1800'lü yılların ortalarından bugüne… Dünya Kadınlar Günü nasıl başladı, hangi yollardan geçti, nereye geldi? Kadınların rehberliğinde zamanda bir yolculuk #TB ile izleyici karşısına çıkacak.

Sosyal medyanın ve kamusal baskının kadına şiddet vakalarında adaletin tecelli etmesi üzerinde bir etkisi var. Bunun en çarpıcı örneği de büyük bir dayanışma örneğinin sergilendiği Şule Çet davası. Gazeteci Elif Akgül’ün GAİN için hazırladığı bu özel dosyada örnek davalar üzerinden sosyal medya varsa gelen, yoksa gelmeyen adaleti Sosyal Medya Adaletin Temelidir ile inceleyecek.

Mansplaining, CIS, gaslighting, ghosting… Toplumsal cinsiyet konusunda 2artık daha bilinçliyiz. Ama yeni dönemin kritik kavramları hâlâ pek çok insan tarafından bilinmiyor ve anlaşılmıyor. Maruz kalınan sorunların anlamlarının ne olduğu Kadın Sözlüğü'nde.

Kimi denizaltında doğalgaz borusu döşerken, kimi dünya şampiyonu olup Türkiye’ye bir ilki yaşatan Her alandan kendilerine konan sınırları zorlayan kadınların hikâyesine ‘Ben Varım’da tanıklık edeceksiniz.

#NormalDeğil: Sporda Cinsiyetçilik 101, sporda kadınlara daha fazla alan yaratılmasını hedefleyen bir video serisi. 8 bölümden oluşan yapımın her bölümünde sporun farklı bir alanındaki dengesizliğe dikkat çekiliyor.

Türkiye’de toplumsal cinsiyet algıları değişiyor. Hızla yıkılan kalıpları, umut verici sayıları ve değişen Türkiye’yi anlamak için ‘Güzel Sayılar’ 8 Mart özel bölümünü izleyin.

İlber Ortaylı'dan Cumhuriyet tarihimizin efsane kadın akademisyenlerine saygı duruşu, İlber Ortaylı ile Zaman Makinesi'nde.

Kendilerini performansa, sanata, spora, tarıma, kısacası çizgi dışındaki tutkulara adayan ve toplumun her kesimine etki eden kadınların hikâyelerinin anlatıldığı GAİN’in yeni mini belgesel serisi ‘Mucize Kızlar’ da yayında olacak.

2017’de aralarında Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie gibi yıldızların bulunduğu çok sayıda kadının, Hollywood’un ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein tarafından cinsel saldırıya ve tacize uğradığını açıklamasının üzerine başlayan #MeToo hareketi Türkiye’de de karşılık bulmuş ve sinema, televizyon ve tiyatro alanında çalışan kadınların başını çektiği Susma Bitsin hareketiyle beraber kadınlar tacizci erkekleri sosyal medyada ifşa etmişlerdi. #MeToo’dan #SusmaBitsin’e sanat dünyasındaki kadın hareketi söylemlerine ışık tutuyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin