Game of Thrones 8. sezon reyting rekoruyla başladı!

Beklenen gerçekleşti ve Game of Thrones'un uzun süredir heyecanla beklenen final sezonunun açılış bölümü yeni bir reyting rekoruna imza attı. İşte şaşırtıcı rakamlar...

Büyük bekleyiş sona erdi ve nihayet Game of Thrones 8. ve final sezonu başladı.

Her yeni bölümüyle izleyici sayısını katlayan Game of Thrones son sezonuna da geleneği bozmayarak başladı ve yeni bir reyting rekoruna imza attı.

GAME OF THRONES'TAN "WINTERFELL" İLE YENİ BİR REYTİNG REKORU!

Dizinin 14 Nisan Pazar akşamı HBO ekranlarına gelen "Winterfell" isimli bölümü HBOGO ve HBO NOW gibi platformlardan gelen izleyicilerin de katılımıyla 17.4 milyon izleyici tarafından takip edildi.

19-04/16/got-reytingler.jpg

Game of Thrones'un yedinci sezon finali "The Dragon and the Wolf" aynı kıstaslarla 16.9 milyon izleyici tarafından takip edilmişti.

Bir önceki sezonun açılış bölümünin izleyici sayısı 16.1 milyon olurken; böylelikle final sezonunun açılış bölümünde bir önceki sezon açılışına göre 1 milyon izleyiciden fazla sayıda bir büyüme gerçekleşti.

Game of Thrones'un final sezonu ilk bölümünün televizyonda 9:00 p.m. ilk yayını göz önüne alındığında ise bölümün ulaştığı izleyici sayısı 11.8 milyon oldu. Bu kıstaslar göz önüne alındığında; dizinin yedinci sezon açılış bölümü 10.1 milyon izleyiciye ulaşırken; yedinci sezon finali 12.1 milyon izleyicinin ilgisini çekmişti.

19-04/16/got-yeni-sezon-acilisi.jpg

GAME OF THRONES HER GEÇEN SEZON DAHA DA BÜYÜYOR!

Tüm platformlardan gelen izleyici sayısı bilgilerine göre Game of Thrones'un 7. sezonu bölüm başına 32.8 milyon izleyici tarafından takip edilirken; bu rakamların ilerleyen günler ve haftalarla birlikte 8. sezonda aşılması bekleniyor. Özellikle, dizinin final bölümünün ortaya çıkaracağı rakamların oldukça uçuk düzeyde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Dizinin bu yönden sezon sezon izleyici ortalamasına bakacak olursak sezonlar ilerledikçe gerçekleşen büyüme açıkça görülüyor:

7. sezon: 32.8 milyon
6. sezon: 25.7 milyon
5. sezon: 20.2 milyon
4. sezon: 19.1 milyon
3. sezon: 14.4 milyon
2. sezon: 11.6 milyon
1. sezon: 9.3 milyon

GAME OF THRONES FİNAL SEZONU AÇILIŞI SOSYAL MEDYAYA DA DAMGASINI VURDU!

Game of Thrones'un final sezonu açılış bölümü sosyal medyaya da damgasını vurdu. Bölüm, Game of Thrones'un şimdiye kadarki bölümleri içinde Twitter'da hakkında en çok tweet atılan bölümü unvanını ele geçirdi. Hafta sonunda gece boyunca hakkında 5 milyondan fazla tweet atılan bölümle ilgili kullanılan etiketlerin sayısı 11 milyonu geçti.

"Game of Thrones" 8. sezon 2. bölüm fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin