Koronavirüs günlerinde izlenecek 10 yerli dizi!

Karantinada canı sıkılanlar için dizi önerisi listemiz sizlerle.

Merve Mutlu
01 Nisan 2020 - 13:43
Kültür Sanat

Çin'de başlayan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle herkes kendi karantina alanını oluşturdu. Sosyal izolasyonun gerektiği şu günlerde koronavirüs nedeniyle evde kalanlar da dizi önerisi arayışına girdi. Sizler için başarılı diziler önerisi hazırladık. 

Koronavirüs günlerinde ne izlenir?

Kendi ohalimizi yarattığımız şu günlerde canı sıkılan insanlar dizi arayışına girdi. "Sıkılırken ne yapmalıyım?" diyen "Hangi diziyi izlemeliyim?" diye arayışa geçenler için zamanımızı evde geçirdiğimiz şu günlerde izleyebileceğiniz diziler şöyle;

Sıdıka:

20-04/01/sidika-dizisi.jpg

1997 yılında başlayan ve Atilla Atalay'ın ölümsüz hayali karakteri Sıdıka üzerinden anlatılan hikayede Hasibe Eren, Füsun Demirel, Ali Erkazan ve Hakan Tanfer rol alıyordu. Şüphesiz bir şekilde Türkiye televizyonlarının en iyi yapımlarından biri olan dizide Sıdıka, baskıcı yetiştirilme tarzına rağmen kültürü ve karakteriyle var olmaya çalışan genç bir kız olarak karşımıza çıkmıştı. Bölümleri YouTube üzerinden izleyebilirsiniz. 

Çılgın Bediş:

20-04/01/gin-bedis.jpg

"çılgın bedişim yok başka işim
silerim hüzünü baştan çizerim
dünya dursa ben yine dönerim
çılgın bedişim yok başka işim
elim dursa durmaz ki dilim
yalan dünya ben yine dönerim" şarkı sözlerini hatırlıyorsanız siz de bir dönem Çılgın Bediş izlediniz. Peki o günlere neden geri dönmeyesiniz?

Ruhsar:

20-04/01/ruhsar.jpg

Şarkı sözleri"Ruhuna sağlııık, Ruhsar'cığım ölmemiş. Elalem utansııın o beni terk etmemiş, gel şöyle otur Ruhsar yanı yanı başımaaa, görsün milleeet hayal gerçek yan yana" diye devam eden unutulmaz dizi Ruhsar da bir döneme damgasını vuran diziler arasındaydı. 

Tatlı Hayat:

20-04/01/tatli-hayat.png

2001 yılında başlayan ve kadrosunda Haluk Bilginer, Türkan Şoray ve Asuman Dabak gibi başarılı isimleri bir araya getiren Tatlı Hayat dizisi de başarılı bir sitcom uyarlamasıydı. 

Avrupa Yakası:

20-04/01/avrupa-yakasi.jpg

2004 yılında başlayan ve senaryosunu başarılı yazar Gülse Birsel'in kaleme aldığı Avrupa Yakası dizisi muhteşem bir durum komedisiydi. Sit-com kültürünün oturmadığı Türkiye'de geçmişe dönüp baktığımızda en başarılı dizilerden biri olduğunu gördüğümüz bu dizi; Sütçüoğlu ailesi ve çevresiyle şekillenen muhteşem bir proje olarak karşımıza çıkmıştı. 

Leyla ile Mecnun:

20-04/01/leyla-ile-mecnun.jpg

2011 yılında başlayan ve bölümlerinden çok final bölümü ile konuşulan Leyla ile Mecnun dizisi, Türkiye'de absürt komedi türünün muhteşem bir örneğiydi. 

Behzat Ç.:

20-04/01/behzat.jpg

2010 yılında çekilen Behzat Ç dizisi, yazar Emrah Serbes'in aynı isimli romanından esinlenerek hazırlanmış ve diğer tüm polisiye dizilerinden samimiyeti ile ayrılmayı başarmıştı. 

Suskunlar:

20-04/01/suskunlar.jpg

2012 yılında yayınlanan Suskunlar dizisi, çocukluklarında hapishaneye giren ve orada türlü işkencelerle acılar çeken arkadaşların, yıllar sonra yeniden bir araya gelerek intikam almasını konu alan ağır bir dram dizisi olarak ekranlardaydı ve oldukça sevilmişti. 

1 Erkek 1 Kadın:

20-04/01/1-erkek.jpg

Yalnızca Demet Evgar ve Emre Karayel'in yer aldığı ve 2008 yılında ekranlarda olan 1 Erkek 1 Kadın dizisi, komedi türünde Türkiye'de büyük bir fark yaratmış ve oldukça sevilmişti. 

Aşk-ı Memnu:

20-04/01/ask-i-memnu.jpg

Halit Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eserinden uyarlanan bu dizi, 2008 yılında Kanal D ekranlarında izleyici karşısına çıkmıştı. Birbirinden unutulmaz sahneleri ve replikleri ile hafızalara kazınan bu dizi de karantina günlerinde canı sıkılan izleyiciler için bire bir!

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin