Koronavirüs medya sektörünü bitirmek üzere!

Koronavirüs etkisi Türkiye'de son hız devam ediyor.

Merve Mutlu
25 Mart 2020 - 10:24
Gündem

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs, Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Vatandaşlara "evde kal" çağrısı yapılması ile dizi setleri de durduruldu. 

20-03/25/televizyon-eklemek.jpg

Virüs salgını nedeniyle hayatın durma noktasına gelmesi medya sektörünü de derinden etkiledi. umhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç da bu konuyu ele aldı ve Korona nedeniyle başta radyolar ve televizyonlar olmak üzere medya kuruluşlarının yayınlarını tamamen kesme riski olduğunu belirterek bazı öneriler açıkladı. 

"Radyo ve televizyonlar risk altında"

20-03/25/korona.png

Küresel bazda yayılan ve tüm dünyayı etkileyen virüsün ekonomi üzerindeki etkileri nedeniyle reklam kampanyaları da geri çekilmeye başladı. Bu durumu ortaya koyan Milletvekili Kılınç, "Radyo ve televizyonlar asgari giderlerini bile karşılayamama riski altındayken, işsizliğin yüksek olduğu medya alanında on binlerce çalışan daha işsizlik ile karşı karşıya kalmıştır." dedi ve "Yaşadığımız olağanüstü durumda, yayıncılık sorumluluğunu yerine getirebilmeleri için medya kuruluşları, açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine dahil edilmek, mücbir sebep çerçevesinde ek olarak yeni tedbirlerin uygulamaya konulmasını talep etmektedirler” diye ekledi. 

Durumu ciddiyetle ele alan Kılınç açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, RTÜK, Basın İlan Kurumu, İletişim Başkanlığı ve diğer ilgili kurumlar medya kuruluşları ve medya çalışanlarına destek olmalıdır.
Üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirerek ülkemizin salgını ve salgının yarattığı olumsuzlukları dayanışma içinde yenmesine katkı sağlamalıyız. Birlikte Başaracağız."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin