Kral Arthur efsanesine yeni bakış: Cursed dizisi 1. sezonuyla Netflix'te başladı!

13 Reasons Why'ın yıldızı Katherine Langford'lu Cursed dizisi 17 Temmuz 2020'de Netflix'te başladı! Cursed dizisini tanıyalım...

Kral Arthur efsanesine destansı yeni bir bakış atan "Cursed" dizisi başladı!

CURSED 1. SEZON NETFLIX'TE YAYINDA!

Yabancı dizi takipçilerinin 13 Reasons Why'dan hatırlayacağı Katherine Langford'un başrolünde yer aldığı Netflix'in fantastik dizisi "Cursed" 17 Temmuz 2020 Cuma günü 1. sezon bölümleriyle yayına sunuldu.

Frank Miller ve Thomas Wheeler ikilisince yaratılan Cursed'ün hikayesi; nam-ı diğer "Lady of the Lake"in gözünden anlatılırken, gizemli ve çok özel güçlere sahip Nimue'nin 'Gölün Kraliçesi'ne dönüşümüne tanıklık ediyoruz. Dizide cadı diye dışlanan, gizemli güçlere ve efsanevi bir kılıca sahip olan genç asi Nimue'nin, halkını kurtarma görevinde çekici paralı asker Arthur ile güçlerini birleştirmesiyle gelişen olaylar konu ediliyor.

20-07/17/cursed-netflix-dizisi.jpg

"CURSED" BÖLÜM BİLGİLERİ

Süreleri 48 ila 60 dakikadan oluşan birinci sezonun bölümleri şöyle sıralanıyor:

- 1. sezon 1. bölüm: "Nimue" (54 dakika)
- 1. sezon 2. bölüm: "Lanetli" (48 dakika)
- 1. sezon 3. bölüm: "Yalnız" (52 dakika)
- 1. sezon 4. bölüm: "Kızıl Göl" (60 dakika)
- 1. sezon 5. bölüm: "Bağlanma Ayini" (59 dakika)
- 1. sezon 6. bölüm: "Festa ve Moreii" (56 dakika)
- 1. sezon 7. bölüm: "İyi Bira Getir Bize" (55 dakika)
- 1. sezon 8. bölüm: "Fey Kraliçesi" (54 dakika)
- 1. sezon 9. bölüm: "Zehirler" (56 dakika)
- 1. sezon 10. bölüm: "Fedakârlık" (60 dakika)

"CURSED" KONUSU VE OYUNCU KADROSU

Cursed'ün konusuna biraz daha detaylı bakacak olursak; sarsılmış ve yalnız Nimue, Merlin'i bulmak ve eski kadim bir kılıcı teslim etmek amacıyla mütevazı paralı asker Arthur ile beklenmedik bir ortaklık kurar. Çıktığı bu serüvende ürkütücü Kızıl Paladinler ve suç ortakları Kral Uther karşısında bir direniş ve cesaret sembolü haline gelir.

Doğanın yok edilmesi, din terörü, anlamsız savaşlar ve imkansızı başarmak için cesur bir lider olmak gibi şimdiki zamana aşina temaları da kapsayan Cursed bir yandan da bir yetişkinliğe geçiş öyküsü olarak nitelendirilebilir.

20-07/17/cursed-izle.jpg

Dizinin oyuncu kadrosunda Katherine Langford (Nimue), Devon Terrell (Arthur), Gustaf Skarsgård'a (Merlin); Daniel Sharman, Sebastian Armesto, Peter Mullan, Emily Coates, Lily Newmark, Shalom Brune-Franklin, Matt Stokoe, Bella Dayne gibi isimler eşlik ediyorlar.

İlk sezon bölümlerinin yönetmen koltuğunu ise Jon East (Killing Eve), Zetna Fuentes (One Life to Live) ve Daniel Nettheim (The Hunter) paylaşmakta.

CURSED 2. SEZON OLACAK MI?

İlk sezon bölümleri bugün yayınlanan Cursed dizisinin ikinci sezonunun olup olmayacağı ile ilgili Netflix'ten henüz bir açıklama gelmiş değil.

"Cursed'ün Kamera Arkası" (Netflix) Türkçe Alt Yazılı Video:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin