Manga uyarlaması Edens Zero nasıl bir dizi? 2. sezon olacak mı?

Hiro Mashima'nın uzayda geçen ilk manga serisinden uyarlanan anime dizisi "Edens Zero" Netflix izleyicisiyle buluştu. Detaylar...

Volkan Küçükel
29 Ağustos 2021 - 16:30
Kültür Sanat

Hiro Mashima'nın (Fairy Tail, Rave Master) uzayda geçen ilk manga serisinden uyarlanan anime dizisi "Edens Zero" Netflix izleyicisiyle buluştu.

İlk olarak 11 Nisan 2021'de orijinal kanalı Nippon TV'de yayınlanmaya başlayan ve Japonya'daki yayını devam etmekte olan dizinin 12 bölümlük kısmı Netflix'te 1. sezon olarak izleyiciye sunuldu.

Bölümler, 26 Ağustos 2021 Perşembe tarihinden itibaren Netflix kütüphanesinden izlenebilmekte.

"EDENS ZERO" KONUSU

Edens Zero'nun hikâyesi; yer çekimini kontrol etme yeteneği olan yalnız bir oğlanın, Anne olarak tanınan efsanevi uzay tanrıçasıyla tanışmak için Edens Zero adlı uzay aracıyla bir maceraya çıkmasını konu ediniyor.

Açılış bölümünde; Rebecca Bluegarden neredeyse tamamen terk edilmiş olan Granbell Krallığı'na giderken, burada yaşayan son insan olan Shiki, onunla arkadaş olmak istiyor.

21-08/29/edens-zero-izle.jpeg

Dizinin yayın haklarını satın alıp Japonya dışında dünya izleyicisiyle buluşturmaya başlayan Netflix aracılığıyla yayınlanan 25'er dakika süreli ilk 12 bölümün isimleri şöyle sıralanıyor: "Kiraz Çiçeklerinin Süzüldüğü Gökyüzüne", "Bir Kız ve Mavi Kedisi", "Bir Kız ve Mavi Kedisi", "Weisz Adlı Bir Adam", "Sibir Ailesi", "Kafatası Perisi", "İblis Kralın Savaş Gemisi", "Rüzgârlı Otoban", "Guilst Gezegeni", "Müthiş Çıplak Kaçış", "Rahibe Ivry", "Yeni Arkadaşlar".

Takuma Terashima, Mikako Komatsu, Rie Kugimiya, Hiromichi Tezuka, Shiori Izawa, Shiki Aoki, Sayaka Ohara, Hochu Otsuka, Kikuko Inoue ise seslendirme kadrosunda yer alan isimler.

EDENS ZERO 2. SEZON NE ZAMAN?

Netflix, dizinin onaylanan 25 bölümünün tamamının Japonya'da yayınlanmasını beklemek yerine ilk sezonu iki parçaya bölmeyi tercih etti.

Edens Zero'nun orijinal kanalındaki sezon finalinin 03 Eylül 2021 Pazar tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor. Buna göre kalan bölümlerin muhtemelen Kasım ya da Aralık ayı gibi Netflix izleyicisiyle buluşması beklenebilir.

EDENS ZERO KAÇ SEZON SÜRECEK?

Edens Zero'nun ilk 12 bölümü manganın 30 bölümünü kapsamakta. Kalan bölümlerin de yayınlanmasıyla birlikte yani toplamda 25 bölüm sonunda bölüm 68'e kadar olan olayların uyarlanması bekleniyor.

21-08/29/edens-zero-konusu.jpeg

Edens Zero'nun şu ana kadar yayımlanmış 156 bölümü mevcut. Her sezonun kabaca 30-40 civarı bir bölümü kapsadığını düşündüğümüzde dizinin Netflix'te en az 4-5 sezon sürmesini bekleyebiliriz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin