Netflix İngiltere dizileri için harcanan bütçe iki katına çıktı! İşte o rakamlar!

The Witcher, The Crown ve Sex Education gibi İngiltere yapımı dizilerin popülerliğine bağlı olarak Netflix'in İngiltere pazarına verdiği önem giderek büyüyor...

Dijital yayın devi Netflix, The Crown, The Witcher ve Sex Education gibi İngiliz menşeli dizilerinin ortaya koyduğu başarılı performansın ardından bu yıl İngiltere'deki harcamalarını ikiye katlayarak 1 milyar ABD dolarına yükseltti.

NETFLIX İNGİLTERE BÜTÇESİNİ YÜKSELTİYOR!

Netflix'in global yayınlar TV direktörü Bela Bajaria geçtiğimiz ay verdiği röportajda İngiltere yapımı içeriklere büyük yatırımlar yapmaya devam edeceklerini ima ederken; şimdi de Netflix cephesi bu alandaki bütçelerini geçen yılki 500 milyon dolarlık rakama kıyasla %100 artırdıklarını doğruladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Netflix temsilcisinin sözleri şu şekilde:

"İngiltere, Netflix için inanılmaz derecede öneme sahip bir pazar ve buranın yaratıcı sektörlerine yaptığımız yatırımı artırmaktan dolayı gurur duyuyoruz. The Crown, Sex Education ve The Witcher bu yıl İngiltere'de üretilen ve dünya genelinde izlenecek diziler arasında yer alıyor. Bu yapımlar, burada var olan yetenek derinliğinin en önemli kanıtlarından.

Her türdeki en iyi içeriklere yatırım yapmaya devam edeceğiz ve önümüzdeki yıllarda İngiliz yapımcılarını ve yaratıcı yeteneklerini desteklemeye devam etme konusunda tamamen kararlıyız."

20-11/26/netflix-ingiliz-dizileri.jpg

İngiltere, Netflix'in ABD dışındaki en büyük pazarı olup; şirket, dizi kategorisinde Left Bank Pictures'ın The Crown'ı, eğlence kategorisinde Talkback'in Too Hot To Handle'ı ve gerçeklere dayalı belgeseller kategorisinde Knickerbockerglory'nin American Murder: The Family Next Door'u gibi örneklerle İngiltere'deki bağımsız prodüksiyon topluluğu ile güçlü bağlar oluşturmaya devam etmekte.

20-11/26/netflix.jpg

Platform ayrıca İngiltere'nin yetenekli yazar, yaratıcı ve yapımcılarıyla da özel anlaşmalar imzalamaya devam ediyor. The Crown'ın yaratıcı ismi Peter Morgan ile geçtiğimiz yıl kapsamlı bir anlaşmaya varan Netflix, Temmuz ayında ise Black Mirror yaratıcıları Charlie Brooker ve Annabel Jones'un kurduğu yeni yapım şirketi Broke and Bones ile genel bir sözleşme imzalamıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin