Netflix yapımı Sophie Toscan du Plantier Cinayeti'ni tanıyalım!

25 yıldır cevaplanmayan sorular... Oscar Ödüllü Simon Chinn'in arkasında olduğu gerçek suç belgesel dizisi "Sophie Toscan du Plantier Cinayeti (Sophie: A Murder in West Cork)" başladı. Konusu, fragmanı, bölümleri...

25 yıldır cevaplanmayan sorular bir topluluğun takıntısını ateşledi...

"SOPHIE: A MURDER IN WEST CORK" NETFLIX'TE!

Teldeki Adam ve Bir Şarkının Peşinde adlı belgesellerle iki defa Oscar Ödülü kazanan Simon Chinn'in baş yapımcısı olduğu gerçek suç belgesel dizisi "Sophie Toscan du Plantier Cinayeti (Sophie: A Murder in West Cork)" başladı.

3 bölümden oluşan yapımın 1. sezon bölümleri 30 Haziran 2021 Çarşamba günü itibarıyla Netflix kütüphanesine eklendi.

"SOPHIE TOSCAN DU PLANTIER CİNAYETİ" KONUSU

Peki, Sophie Toscan du Plantier Cinayeti neyi konu ediniyor?

21-06/30/sophie-a-murder-in-west-cork-dizi.jpeg

1996 yılında Fransız yapımcı Sophie Toscan du Plantier'in Noel'den hemen önce İrlanda kırsalındaki evinin yakınlarında vahşice katledilmiş bir durumda bulunması, yaşadığı toplulukta şok etkisi yaratır. Yapım; İrlanda kırsalındaki bu şoke edici cinayetin onlarca yıl süren, ulusal sınırları aşan ve giderek daha karmaşık hâle gelen bir adalet arayışını başlatmasını konu ediniyor.

Yıllar geçtikçe birden fazla sayıda tutuklamaya, geri çekilen bir ifadeye ve polis teşkilatındaki yozlaşma söylemlerine sahne olan soruşturmanın giderek daha tuhaf bir hâl almasına tanıklık ediyoruz.

Belgesel, 24 yıl öncesinden günümüze kadar olan olağanüstü hikayeyi derinlemesine incelerken; Sophie Toscan du Plantier'in ailesine özel erişim sağlayıp, ilk kez ailesinin görüşlerini soruşturmanın merkezindeki Ian Bailey ile bir araya getiriyor.

21-06/30/sophie-a-murder-in-west-cork.png

Sezonun bölümleri "Dünya Altüst Oldu (49 dakika)", "Zanlı (51 dakika)" ve "Adalet (55 dakika)" şeklinde sıralanıyor.

Bölümlerin yönetmen koltuğunda ise John Dower (The Mystery of D.B. Cooper) oturuyor.

"Sophie: A Murder in West Cork" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin