2018'in en iyi 20 yabancı dizisi!

2018 yılını geride bırakırken senenin dikkat çeken dizilerini sıraladık.

Zaman hızla akıyor... Bir seneyi daha geride bırakmak üzereyiz...

Ulusal ve kablolu yayın yapan kanalların dışında Netflix, Amazon, Hulu gibi online yayın platformlarının her geçen dönem sayıları artan dizileriyle yıl içinde birçok diziyi takip etme fırsatı bulduk.

Yeni başlayan diziler ve yeni sezonlarıyla birlikte geri dönen diziler derken diziler.com takipçileri için senenin en iyi 20 yabancı dizisini belirledik.

İŞTE SENENİN EN İYİ 20 DİZİSİ SIRALAMASI

20. The Kominsky Method

18-12/31/the-kominsky-method.jpg

Oyuncu koçu Sandy Kominsky ve en yakın dostu Norman Newlander... İki usta Michael Douglas ve Alan Arkin'i buluşturan Netflix komedisi hayatlarının son dönemine girmiş iki arkadaşın  sağlık sorunları, aile içi dram, kişisel kayıplar gibi tüm sorunlara birlikte göğüs germeye hazır olduklarını gösteriyor. Sene sonlarına doğru izleyiciyle buluşan The Kominsky Method kısa sürede kendini sevdirdi.

19. You

18-12/31/you-dizisi.jpg

Caroline Kepnes'in çok satanlar listesine girmiş "You (Sen)" adlı romanından ekranlara uyarlanan dizinin hikayesi; keskin zekalı ve başarılı bir kitabevi müdürü Joe (Penn Badgley) ile henüz kat etmesi gereken çok yol olan hevesli bir yazar adayı Beck'in (Elizabeth Lail) yollarının kesişmesi sonrasında Joe'nun Beck'i bir saplantı haline getirmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. İlk sezonu Lifetime ekranlarında yayınlanan dizi, ikinci sezonuyla birlikte Netflix orijinal yapımlarından biri olarak izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

18. The Good Place

18-12/31/the-good-place-dizi.jpeg

Öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor'un maceralarına tanıklık ettiğimiz komedi dizisi The Good Place kendine has mizahı ve farklı hikayesiyle senenin dikkat çekenleri arasına girmeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde 4. sezon onayını da alan dizinin ekran serüveni seneye de devam edecek.

17. Big Mouth

18-12/31/big-mouth.jpg

Hormonların kontrolden çıktığı, vücutlar isyan bayrağı çektiği (!) yetişkinlere hitap eden Netflix animasyonu Big Mouth farklı tarzıyla listede kendine yer buldu.

16. Atlanta

18-12/31/atlanta.jpg

Atlanta Robbin' sezonu ile ilk sezon elde ettiği başarıyı tekrar eden FX'in bol ödüllü dizisi Atlanta, rap müzikte başarılı olma mücadelesi veren iki kuzenin hikayesini ekranlara getirmeye devam edecek.

15. The Handmaid's Tale

18-12/31/the-handmaids-tale.jpg

Margaret Atwood'un çok satan ödüllü romanından uyarlanan dizi gerek hikayesi gerek oyuncu kadrosu ile dikkat çekerken senenin farklı işlerinden biri olduğunu ispat etti.

14. The Terror

18-12/31/the-terror-dizisi.jpg

Korku-gizem tarzını sevenler için yarattığı atmosferle senenin öne çıkan yapımları arasında yer alan The Terror'ın hikayesi yaşanmış olaylara dayanırken; Kraliyet Donanması'nın coğrafi keşifler sırasında yaşadığı dehşet dolu bir serüvene tanıklık ettik. Antoloji türündeki dizinin ikinci sezonunu merakla bekliyoruz.

13. Brooklyn Nine-Nine

18-12/31/brooklyn-nine-nine.jpg

Ekranların en iyi komedi dizileri arasında gösterebileceğimiz Brooklyn Nine-Nine beş sezonun ardından iptal edilse de sahipsiz kalmadı ve altıncı sezonuyla NBC ekranlarında bizleri güldürmeye devam edecek.

12. The Marvelous Mrs. Maisel

18-12/31/the-marvelous-mrs-maisel.png

Gilmore Girls yaratıcısı Amy Sherman-Palladino'nun yazar ve yönetmenliğini üstlendiği The Marvelous Mrs. Maisel'da Rachel Brosnahan'ı "Miriam "Midge" Maisel" karakterine hayat verirken izlemek büyük keyifti.

11. BoJack Horseman

18-12/31/bojack-horseman-animasyon-dizisi.jpg

Bir dönemin popüler komedi dizisi Horsin' Around'un yıldızı olan BoJack, artık gözden düşmüş bir halde, renkli kazaklar giyip sürekli şikayet ederek Hollywood'da yaşamını sürdürmektedir. BoJack, eski şaşalı günlerine geri dönebilmek umuduyla anılarını kaleme almaya karar verir ve kendisine yardım etmesi için bir hayalet yazarla anlaşır... İşte hikayesi burdan çıkış yapan BoJack Horseman beş sezon boyunca kendisine ciddi bir fan kitlesi oluşturdu. Dizinin altıncı sezonu 2019'da Netflix platformunda olacak.

10. Cobra Kai

18-12/31/cobra-kai-dizisi.jpg

Büyük bir hayran kitlesine sahip The Karate Kid film serinin son halkası olma niteliğini taşıyan YouTube Red'in yeni dizisi senenin güzel sürprizlerinden biri oldu. Bizleri 1984 yılındaki All-Valley Karate Tournament'ta yaşanan olayların 30 yıl sonrasına götüren dizinin ikinci sezon bölümleri çok yakında geliyor.

9. Better Call Saul

18-12/31/better-call-saul.jpg

Dolambaçlı yollarla ay sonunu zor getiren ufak çaplı bir avukat olan Jimmy McGill'in ahlak yoksunu hukuk adamı Saul Goodman'a dönüşümünü bizlere izlettiren AMC dizisi Better Call Saul, spin-off'u olduğu Breaking Bad dizisi gibi kalite çıtasını düşürmeden yola devam eden dizilerden.

8. Kidding

18-12/31/kidding-showtime-dizisi.jpg

Televizyondaki çocuk programlarıyla ikon haline gelen ve Mr. Pickles olarak tanınan Jeff Pickles karakterine odaklanan hikayeye sahip Showtime'ın yeni sezon dizisi The Kidding, ünlü komedyen Jim Carrey'ın muhteşem oyunculuğunun da katkısıyla senenin en iyi işleri arasında kendine yer bulmayı bildi.

7. Daredevil

18-12/31/daredevil-netflix.jpg

Küçükken kör kalan Matt Murdock'un New York'un Hell's Kitchen bölgesinde gündüzleri bir avukat, geceleriyse süper kahraman Daredevil kimliğiyle adalet için savaşmasını konu edinen süper kahraman dizisi Daredevil belki iptal edildi ancak izleyiciyle buluştuğu her sezon kalitesini koruyan ender dizilerdendi. 2019 yılının sonlarında faaliyete geçecek olan Disney+ çevrim içi servisinin kendi markalarını diğer rakip platformlardan toplama stratejisinin bir parçası olarak şanssız bir şekilde iptal edilen Daredevil ileride bir gün geri döner mi hep birlikte göreceğiz...

6. Bodyguard

18-12/31/bodyguard.jpg

Bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olan savaş gazisinin, katıldığı savaşın en önemli destekçilerinden biri olan politikacıyı koruma görevine atanmasıyla gelişen olayları konu edinen Bodyguard özellikle politik gerilim türünü sevenler için izlenmesi gereken dizilerden birisi oldu. Richard Madden, Keeley Hawes, Gina McKee gibi isimlerin başarılı oyunculukları da dizinin konuşulmasında önemli etkenlerden.

5. Escape at Dannemora

18-12/31/escape-at-dannemora-dizisi.jpg

76. Altın Küre Ödülleri'nde en iyi mini dizi ve Patricia Arquette ile en iyi kadın oyuncu (mini dizi/TV filmi) dallarında adaylık kazanan Showtime'ın limitli dizisi Escape at Dannemora sene sonunda finalini yaparken 2018'in dikkat çekici dizileri arasına girmeyi başardı. Gerçek bir hapishaneden kaçış olayından esinlenerek hazırlanan dizide üstün oyunculuk performanslarının yanında Ben Stiller'in yönetmen koltuğunda mükemmel bir sınav verdiğini görüyoruz.

4. Sharp Objects

18-12/31/sharp-objects.jpeg

Hikayesi; bir psikiyatri hastanesinde kısa süre kaldıktan sonra 9-12 yaşlarındaki iki kız çocuğunun cinayete kurban gitmesini araştırmak için küçük memleketine dönmek durumunda kalan adliye muhabiri Camille Preaker'ı (Amy Adams) merkezine alan HBO'nun Sharp Objects'i senenin en çok konuşulan işlerinden biri olurken listeye üst sıralardan girmeyi hak etti.

3. Killing Eve

18-12/31/killing-eve.jpg

2018'in sürpriz işlerinden biri de BBC America'nın Killing Eve dizisi oldu. Fleabag'ın yıldızı-yaratıcısı Phoebe Waller-Bridge tarafından kaleme alınan; psikopat bir suikastçi ve onu yakalayıncaya kadar peşini bırakmamaya niyetli iki kadının; Eve Polastri ve Villanelle'in hikayesini ekranlara getiren dizinin başarısında Sandra Oh ve Jodie Comer ikilisinin uyumunun kuşkusuz büyük payı bulunuyor.

2. The Americans

18-12/31/the-americans.png

Hak ettiği değeri belki de biraz geç gören dizilerden The Americans; Soğuk Savaş döneminde 1980'li yılların başlarında Ronald Reagan'ın ABD başkanlık koltuğuna geçmesinin hemen ardından gelen zaman diliminde geçen hikayesiyle sevenlerini her sezon ekran başına bağladı. 

1. The Haunting of Hill House

18-12/31/the-haunting-of-hill-house-en-iyi-dizi.jpg

Onlar, uzun süre önce tepedeki evden bir gece yarısı ayrılmıştı. Ama orada gördüklerine dair anılar, yakalarını hiç bırakmadı... Shirley Jackson'ın 1959 senesinde yayımlanan aynı isimdeki klasikleşmiş romanının yeni bir uyarlaması özelliğini taşıyan Netflix dizisi özellikle korku-gerilim severler için senenin öne çıkan yapımlarından biri oldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin